Відео-звіт з Фестивалю Цукерки та Пундика

Незважаючи на погоду, цими вихідними у столиці було солодко і весело. У Chamber Plaza, неподалік від одного з улюблених місць відпочинку дорослих і дітей – Пейзажної алеї, пройшов  Фестиваль Цукерки та Пундика.

Світле і тепле приміщення з усіма зручностями було поділене на декілька зон – кімната для діток та зона активних ігор малюків, площадка для  учасників фестивалю з їх продукцією і дещо відмежована зала зі столиками для гостей фестивалю, де всі бажаючі могли сидіти і неспішно смакувати придбані смаколики.

Тепер про асортимент. Відразу скажу, що стільки солодощів у одному місці я ще не бачила: торти, пироги і тістечка невимовної краси, різноманітні печива, брауні, меренги, тарти і тарталетки, макаронс, мафіни, еклери, зефір, багато видів сушки, вироби з карамелі, маршмеллоу, ірис, шоколад ручної роботи на будь-який смак і, звичайно, цукерки та пундики! Запивали все це кавовими напоями, ароматними чаями, а також гарячим глінтвейном і настоянками.

Напевне, організатори здогадалися, що досита наївшись солодкого люди просто накинуться на солоненькі сири з домашніх сироварень та копчену рибку, тому запросили і їх. Також, на фестивалі були представлені різноманітні горішки (солоні і солодкі) та десерти в баночках, які можна було придбати собі додому чи на подарунок – мед з добавками, варення і різноманітні авторські соуси.

Були серед учасників і виробники неїстівних товарів. Наприклад,  можна було придбати книги від деяких видавництв або  фетрові капелюхи, шкіряні кашкети, в'язані кепки і шапки від Творчої майстерні Капелюх.

Захід не дуже масовий, тому атмосфера була домашньою. Разом з батьками на солодке свято завітало багато діток і, як і заявлялося організаторами, для них влаштували незвичайні майстер-класи: виготовлення карамельних солодощів Майстерня карамелі Київ, розпис печива та пряників Сестры Бабенцовы, аквагрим, складання цікавих конструкторів та виготовлення вітальних листівок Мастерская КвиГли, гра у футбол та уроки карате із тренерами спорт-клубу Champion Kids. Всі активності для діток входили у вартість квитка (30 грн, для діток до 6 років – безкоштовно). Ми сім’єю провели тут більшу половину дня, а 5-ти річний син,  перекусивши, по-діловому заявив, що вже піде «до себе», маючи на увазі облаштовані дитячі зони.

Окрім знайомства з українськими крафтовими виробниками солодощів і не тільки, Фестиваль Цукерки та Пундика реалізовував і інші благородні цілі. Зокрема, з кожного проданого квитка 5 грн було відраховано у фонд Таблеточки. Він діє з 2011 року, добре відомий в Україні допомогою діткам з онкогематологічними захворюваннями і тому багато людей додатково лишали кошти для цієї організації.

Також, можна було зробити добру справу, придбавши яскраву, забавну і корисну  сувенірну продукцію інтернет-магазину Happy Paw shop, всі товари якого створені у підтримку Благодійного Фонду Happy Paw і всі кошти від продажу йдуть на допомогу безпритульним собакам у приютах під опікою цього Фонду.

Дуже приємно і відпочити і внести якусь свою лепту у допомогу тим, кому це потрібно.  

Ну і трішки критики наостанок. Особисто мені дещо не вистачало легкої музики на загальному фоні – це щодо організації заходу. І деяких виробників, що представляли продукцію на цьому фестивалі, хотілося попросити одягти фартушки, щоб хоч якось відрізнятися від покупців. Хай звичайні, біленькі, не обов’язково з назвою торгової марки. Особливо це стосується людей, які продавали власну випічку і нарізну продукцію. Фартушки і одноразові рукавички свідчили б про акуратність в приготуванні того, що продавалось, і турботу за здоров’я покупців, які потім все це їдять.

Загалом фестиваль дуже сподобався. Я відкрила для себе багато цікавих виробників, з’явилося безліч ідей для оригінальних подарунків до новорічних свят і святкового столу. Дякую організаторам і чекаю на продовження!

Подивитися як це було:

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK