Не тільки пити: як ще можна застосувати колу

29 березня 1886 року в США була придумана Coca-Cola. За довгий час свого існування цей напій набув статусу, більшого за очікуваний. Це і символ свободи, і взагалі символ Америки (особливо для радянського сприйняття), і супер-популярний напій.

А ще справжні господині знають, як за допомогою коли навести блискучий порядок в оселі та використати її у кулінарії.  

Кола та прибирання, чищення

  • Кола - хорошій плямовивідник. Вилийте банку в купу брудної білизни, додайте пральний порошок і періть в машині як завжди.
  • Кола допоможе в чистоті каструль. Відмити пригоріле дно каструлі можна, наливши в неї трохи коли і поставивши на годину на малий вогонь. Каструля з чорним дном засяє, як нова. 
  • З болтів і залізної поверхні можна прибрати іржу, змастивши їх колою. Також можна видалити іржаві плями з хромованого бампера машини, протерши їх зім'ятим листом алюмінієвої фольги, змоченим в колі.
  • Кола - відмінний засіб для чищення автомобільного скла. Якщо після миття на склі залишаться частки цукру, досить протерти його чистою серветкою.
  • Також можна очистити потемнілі прикраси і старі монети залишивши їх на деякий час в склянці з колою.

Кола та домашня аптечка

«Кока-Колу» з успіхом використовують при діареї і нудоті.

А також цей напій - доступне знеболююче. Якщо вас, наприклад, вжалила медуза або бджола, можна відразу ж полити ранку колою, біль вщухне.

Кола та кімнатні рослини, квіти

Колу використовують і в якості пестицидів. Щоб позбавити рослини від шкідників, досить розлити напій по блюдцем і розставити поряд з горщиками. Аромат приверне равликів, жуків і інших шкідників. Потрапивши в пастку, вони вже не виберуться.

Кола допомагає подовжити свіжість зрізаних квітів. Якщо в вазу з квітами вилити трохи коли, квіти будуть стояти набагато довше.

Кола та кулінарія

Змішавши колу з кетчупом в пропорції 50 на 50, можна приготувати відмінний соус для шашлику. 

Читай также: Разбираемся в кофейных напитках: уникальный ликбез за 1 минуту

Можна приготувати з колою безліч смачних страв. Рецепти капкейків, смажених курячих крилець та коктейлю "Куба лібре" ви знайдете в статті "Оказывается, Кола - отличный ингредиент"

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK