Сезон абрикосів: 4 десерта з цього корисного плоду

Фото: www.istockphoto.com

Абрикоси вважаються одними з найкорисніших фруктів. Вживання в їжу абрикосів у сезон сприяє підвищенню рівня гемоглобіну крові, зміцненню імунітету.

Що приготувати із цих ароматних плодів? Ми маємо ідеї!

Сирники з абрикосами

Фото: www.istockphoto.com

Візьміть 350 г сиру, 2 яйця, чайну ложку розпушувача, склянку борошна, половину склянки цукру, дрібку солі, 5 абрикос.

Сир, яйця, цукор та сіль добре перемішайте. Додайте просіяне з розпушувачем борошно. Абрикоси помийте, висушіть, наріжте і додайте в тісто. Розігрійте сковороду з олією і смажте оладки до золотистого кольору з обох боків. Подавайте зі сметаною або абрикосовим варенням.

Сирна запіканка з абрикосами та мигдалем

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Літня випічка: сирний пиріг з абрикосами

Вам знадобиться 2 яйця, 75 г цукру, 25 г ванільного цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 8 абрикос, 250 г сиру, мигдалеві пластівці для прикраси, 25 г вершкового масла, столова ложка борошна.

Яйця збийте із цукром до стійкої білої піни. До сиру додайте ванільний цукор і добре розмішайте. Всипте кукурудзяний крохмаль, перемішайте і поступово додайте збиті яйця. Вилийте тісто в змащену олією і посипану борошном форму, зверху викладіть шматочки абрикосів. Випікайте 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готову запіканку посипте мигдальними пластівцями.

Сирний пиріг з абрикосами

Фото: www.istockphoto.com

Для тіста візьміть 200 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г цукру, яйце, чайну ложку розпушувача. Для начинки - 400 г сиру, 2 яйця, 120 г цукру, 200 г сметани, 2 столові ложки крохмалю, сік половини лимона, 10 г ванільного цукру, 10 абрикос.

М'яке вершкове масло розітріть із цукром. Додайте яйце, перемішайте. Борошно просійте з розпушувачем і додайте частинами до інших інгредієнтів, постійно перемішуючи. Зробіть із тіста кулю і помістіть її в холодильник на півгодини. Перекладіть тісто у форму, сформувавши високі борти. Збийте до однорідності сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця, крохмаль та сік половини лимона. Вилийте сирну масу у форму із тестом. Зверху акуратно викладіть половинки абрикосів. Відправте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько години.

Сирно-абрикосове желе

Фото: www.istockphoto.com

Знадобиться 10 абрикос, 250 г сиру, 30 г желатину, 2 столові ложки сметани, 250 г молока, цукор за смаком.

Перебийте сир зі сметаною та цукром у блендері. Абрикоси вимийте, видаліть кісточки. Молоко вилийте в блендер, покладіть туди ж абрикоси. Збийте до утворення піни. Вилийте молочно-абрикосову суміш у сирну масу. Желатин розведіть водою, розмішайте до однорідності, дайте набрякнути. Потім розтопіть його на водяній бані до розчинення крупинок та остудіть. Вилийте желатин із водою у сирно-абрикосову масу і збийте. Вилийте у форми та поставте в холодильник на кілька годин.

Читай также: Чим корисний водночас і небезпечний абрикос

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний абрикос , а також радили, як схуднути на абрикосовій дієті.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK