Чим замінити каву хоча б влітку: ТОП-10 напоїв, що бадьорять

Фото: www.istockphoto.com

Якщо кава настільки ваш улюблений напій, що давно перетворилася на залежність, варто задуматися над альтернативами – більш безпечними, але не менш смачними. Завдання кави – стимулювати роботу нервової системи, розбудити та розструсити організм, зняти втому та підвищити витривалість. У цьому бажано не перестаратися і не довести організм до виснаження – як розумового, і фізичного.

Особливо актуальна заміна кави спекотним літом, коли всі сили організму спрямовані на відновлення водного балансу та протидію спеці. Кава, на жаль, у цих питаннях не надто допомагає. Тому варто розглянути його заміни.

Імбірний чай

Імбир – лікарська рослина, що має протизапальну та болезаспокійливу дію. Він стимулює роботу імунної системи, покращує обмін речовин та змушує кров бігти швидше. Імбир – найчастіша приправа дієтичного столу. Як альтернативна каві напій з імбиром знімає втому, прибирає млявість та апатію. Просто подрібніть на тертці корінь імбиру, залийте окропом і дайте настоятися протягом 7 хвилин.

Зелений чай

Його рекомендують усім, хто без чашки кави не може прокинутися вранці. Кофеїну в зеленому чаї достатньо, щоб підбадьорити вас і підняти з ліжка. Зелений чай є потужним антиоксидантом і здатний підвищити імунітет.

Лимонний напій

Насправді підступність кави полягає в тому, що як тільки закінчується дія кофеїну – нам знову потрібна «доза» для бадьорості. Щоб уникнути цієї залежності, замініть каву водою із соком лимона – цей напій додасть енергії не менше кави, а нової підзаправки не вимагатиме.

Фото: www.istockphoto.com

Чай із женьшенем

Женьшень добре тонізує, стимулює і є загальнозміцнюючим засобом. Це лікарська рослина, яка допоможе сконцентруватися, акумулювати сили та відкриє резерв необхідної енергії. Якщо ви відчуваєте втому, що накопичилася - просто додайте женьшеню у свій звичний вечірній чай, нехай це буде прекрасною традицією на завершення дня.

Гранатовий сік

Не потрібно нічого заварювати - купіть готовий або просто введіть гранати у свій раціон. Гранатовий сік є енергетиком, в ньому сконцентровано багато вітамінів, він буде дуже доречним. Гранатовий сік краще вживати з морквяним або розводити водою.

Фото: www.istockphoto.com

Чай з лимонника

Також може стати чудовою заміною ранковій чашці кави. Бадьорить і покращує самопочуття. Його навіть призначають хворим при виснаженні, у відновлювальний період після операцій або при астенії, щоб вони скоріше ставали на ноги. Непогано впливає на людей, схильних до депресій.

Солодка

Читай также: 12 знаків Зодіаку опинилися в барі: хто який напій замовить

Корінь солодки поважають медики багатьох країн і використовують як допоміжний засіб при лікуванні захворювань, де потрібний життєвий тонус і сили. Солодка продовжує життя і має високу енергозабезпечення. Не містить кофеїну.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK