Смачно, колоритно: що і де їсти та пити у Львові туристу

Є у Львові щось неймовірне-фантастичне-загадкове і неповторно-смачне. Львів вражає архітектурою, пригощає шоколадом і пахне кавою.

Тут можна довго ходити вулицями з бруківки і рахувати левів. Але, якщо хочеться відчути колорит міста і помаксимуму використати час, який ви вирішили подарувати Львову, радимо намітити туристичний та гастрономічний маршрути заздалегідь.

З театрами, музеями, бібліотеками, парками, пам'ятниками - вам охоче допоможуть гіди.

А підказки, де і що поїсти у Львові, - є у нашій статті.

Локальна львівська кухня

Під цікавими діалектизмами: зупки, канапки, салатки, карманадлі - приховуються дуже смачні страви місцевої кухні, але треба знати, де саме їх шукати.

За журеком, який у Галичині готували з давніх часів, варто прямувати до Ресторації Бачевських – Baczewski Restauracja. Варять його тут за рецептом, який Бачевським подарувала кулінарний експерт Пані Стефа. І він суттєво відрізняється від польського журеку, яким пригощають у Кракові чи Варшаві. У ресторації радимо ще скуштувати гострий Боїм, цілющу зупку доктора Тарнавського, львівські крученики і томлену телячу чвертку. 

Читай также: Панi Стефа: про шпундри, лемішку та галицький ф’южн

Флячки і часникову зупу замовляйте у ресторані-пивоварні Кумпель. Зупу гарно подають у квадратному чорному хлібчику.

Пажиброду відмінно готують у ресторані Єреван.

Борщ із чотирма видами м'яса та сливками, грибну зупу, бограч і цибулевий пиріг шукайте в Трапезній Ідей.

Банош, м'ясо та птицю добре готують одразу у кількох закладах: Голодний Микола, Старий рояль та Lemberg Graf. Обов'язково скуштуйте каре телятини, вареники з м'ясом індика і десерт "Фразьє".

Щодо рибних страв, то в ресторані Голодний Микола - замовте пструг, судака - у ресторані Гармата. А морепродукти шукайте у Bar Mushly.

А якщо хочеться одразу багато різних локальних страв, то спеціальне меню галицької кухні є в ресторані "Ратуша".

І на десерт візьміть традиційний Львівський торт у Кав’ярня кондитерська Лігумінка.

Де можна снідати у Львові

Для туристів, які люблять раненько вставати, щоб більше цікавинок побачити, фірмові сніданки подають у Кумпелі, кав'ярні Браун та ресторані-барі Мушля починаючи з 7 години ранку. Повноцінні безлімітні сніданки за принципом шведського столу з 8 до 11 години можна замовити у ресторації Бачевських.

Любите снідати сирниками чи смаженими яйцями з беконом та тостами - тоді прямуйте з 8 до 12 до артистичної кнайпи Atlas у самісінькому центрі міста.

Ситно зранку нагодують і в міському кафе Кентавр: вівсянка зі свіжими ягодами, бананом та горіхами - точно є у меню.

І тільки на сніданках та каві спеціалізується ресторан сніданків та бранчів Punkt coffee. Цікаво, що до 11 години у закладі ви отримаєте сніданок у додаток до однієї філіжанки кави (тобто заплатите тільки за каву), а після - кавою вас пригостять за те, що ви замовили меню сніданку (платите за сніданок).

Куди завітати на філіжанку кави

Читай также: Основные кофейные тренды 2018 года

У місті багато кав'ярень, та за справжнім ароматним напоєм йдіть у ті, де самостійно обсмажують кавові зерна:

  • Львівська копальня кави,
  • Світ кави,
  • палярня Чехович,
  • Альтернативна кава,
  • BROWN Cafe.

Чай і какао смачно готують у кафе Wafjoy. Ще тут є авторська випічка, свіжообсмажена кава, корисний смузі, справжній китайський чай, омлет, салат, вівсянка, гранола, чиа, вино, сангрія.

Понад 60 сортів справжнього чаю - зеленого, білого, жовтого, чорного - можна випити у кав'ярні-чаївні Старі Мури. До чаю, звичайно ж, сирники!

Де поїсти страви різних кухонь світу

Страви єврейської кухні чудово готують у Kafe “Jerusalem”: грибна солянка, сефардська тарілка, ягнятина, телятина в пиві і гефілте фіш. Власниця закладу Лола Ланда влітку робить ніжний бабагануш з баклажанів. А ще є Хумус&Фалафель, якими стравами пригощають зрозуміло з назви. А от в ресторації Бачевських скуштуйте тріо цимесів та гефілте фіш.

Страви кавказької кухні можна замовити у “Хінкальні”, ресторані “Єреван” (суп лобі, салат табуле, кебаб, шашлик, хачапурі по аджарськи). А хачапурі по-менгрельськи та хінкалі з сиромабо рекомендуємо в Churrasco Grill & Wine.

Чудові стейки подають у Winston Churchill PuB. Піцу знайдете у популярних закладах всеукраїнської мережі Піца Челентано.

Читай также: Галицька кухня: пажиброда, флячки та засипана капуста

М'ясо на грилі у всіх варіацях пропонують в Чурраско - ресторані у бразильському стилі.

Це може здатися дивним, але найкращі страви азійської кухні у Львові готують у Кафе “Амерікано”. Радимо скуштувати: спрінг-роли, курку в кисло-солодкому соусі.

Шукаєте їжу для вегетаріанців? Тоді варто сюди завітати - OM NOM NOM vegan cafe. Є ще кілька закладів: Дрімерс, Vegano Hooligano Lviv та GREEN.

І звичайно ж, вишукана французька кухня у ресторані "Tante Sophie" (Тітонька Софі). Тут справжня насолода для гурманів: равлики із класичними французькими соусами і відмінна винна карта.

Замовляйте: запечених равликів чи жаб'ячі ніжки, борщок з равликів, свіжеспечений хліб, томатний суп з морепродуктами, террін з фуагра, грушевий татен, горіхове парфе. До речі, виноградних равликів для ресторану вирощують на власній фермі неподалік Львова.

Де краще пити алкогольні напої у Львові

Власна пивоварня є при ресторані Кумпель. Тут варять смачне пиво: Пшеничне галицьке, Бронзовий ель та Портер. Оригільнальне пиво від одноіменої міні-пивоварні “Бургомістр”.

П'янкі наливки й настоянки роблять у Бачевських, а в ресторані авторських настоянок "Підпільний Кіндрат" подають медовий бальзам “Біла Мама" та моцну настоянку “Борщ”. На вино варто йти у Ресторан Vintage Nouveau, на віскі – у Dublin Irish Pub. На коктейлі – у підвал Бачевських або 44 Bar Lviv.

Які їстівні, здорові і смачні подарунки вести зі Львова:

Гарної та смачної вам подорожі!

Фото взяті зі сторінок закладів у Фейсбуку.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK