Як їсти із задоволенням: поради ньюзмейкерів вересня

Збалансоване харчування, це не тільки білки, жири і вуглеводи, а й поєднання ідеального смаку, гарного оформлення страви та її користі для здоров'я. Їжа впливає на всі органи чуття, радує, лікує і приносить задоволення.

Страви, які ми їмо, повині бути корисними, забезпечувати енергією на весь день, і радувати своїм виглядом. Це правило має працювати всюди: і вдома, і в ресторані преміум класу, і в шкільній їдальні.

Якщо ви готові змінювати свій раціон харчування і шукаєте наставників та помічників, то редакція Food&Mood порадить, з чого починати. І дорослим, і дітям. 

Читай также: Диетологи составили "тарелку здорового питания": что туда вошло

Кілограми в мінусі, а смакові емоції в плюсі - книга про їжу для дорослих

Як подружитися з їжею, усвідомити різницю між дієтою та способом життя, почати харчуватися правильно і при цьому бути здоровими та щасливими?

Усі секрети, які назбирала впродовж 17 років практики, відома дієтолог України Наталія Самойленко виклала у своїй книзі "Їж. Пий. Худни". Презентація книги-хіта відбулася у середині вересня у Львові.

У книзі багато порад, як поєднувати продукти, що приготувати на вечерю, щоб не зашкодити фігурі. Експертка цікаво розповідає про їжу, про напої, про стрункість. Радить, як саме вживати суперфуди, і чи буде від них користь? Чи треба рахувати калорії, щоб схуднути? Що саме вживати на вечерю, коли дуже голодний?

Чи корисні дієти на соках, як поєднувати продукти, щоб зменшити талію та покращити здоров'я, і головне - як навчитися контролювати себе? Відповіді на всі запитання ви знайдете у книзі.

Про авторку: Наталя – експерт у сфері дієтології та ендокринології, розробник програм здорового харчування, індивідуального раціону та стрункості таких зірок, як Катерина Осадча, Маша Єфросініна, Наталія Могилевська, Неля Шовкопляс та багатьох інших.

Виховувати гурманів змалку: як переконати дитину їсти корисні продукти 

Читай также: В школьных столовых будут кормить по-новому

Те, що ми їмо, важливо. Важливо, як ми годуємо дітей зараз, бо насправді вже формуємо їхню модель харчуваня у дорослому житті. Вдома діти з радістю наслідуватимуть харчові звички батьків, а от шкільне харчування не до смаку 98% школярів.

Змінами шкільного меню активно займається кухар-новатор Євген Клопотенко. Про харчування в цілому, про шкільну їжу і свій особистий досвід, про нове меню для школярів він розповів на конференції City Health International 2018 в Одесі.

Що нового в проекті?

Новий збірник рецептів для шкільних їдалень, який підготувала команда Євгена, наразі проходить процедуру затвердження. Він з часом стане посібником з культури харчування, бо в його основі - смак, користь, зовнішній вигляд та різномітність їжі.

А ви можете починати вибудовувати нові шаблони харчування для дітей вже сьогодні.

Як заохотити малечу їсти сирий гарбуз?

Спробуйте приготувати салат з сирим гарбузом, яблуком, олією та сіллю. Це смачно - раз, по-друге, діти зроблять відкриття - фрукти можуть існувати не тільки в десертах. 

Читай также: Продукты, которые мы не любили в детстве: ненавистная дюжина

Буденне картопляне пюре з котлетою можна запросто перетворити на пастуший пиріг, який готують з товченої картоплі та м'ясного фаршу. З одних й тих самих інгредієнтів можна готувати різні страви, міняючи смаження на запікання. А ще можна використовувати до 20 видів рослинних олій для приготування корисних страв і салатів.

Кухар переконаний, що смачні зміни мають відбуватися не лише у шкільніх їдальнях, а і вдома на кухні, кожного дня. Як переконати дитину не відмовлятися від корисних продуктів Євген розповів у програмі Сніданок з 1+1, поки давав майстер-клас, як приготувати багатий на вітаміни соус "песто" та "ньокі".

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK