Jamsa – надихає і робить життя яскравим!

Сучасне життя вимагає дедалі більше: часу, здібностей, умінь, душевних сил. Ніби хтось штовхає у спину, змушуючи бігти і бігти. Пейзажі, люди, події – перед очима все пролітає як за вікном швидкісного потягу. Ми не помічаємо в цьому себе, вже не шукаємо цілі і рухаємося по інерції.   

Зупиніться. Відчиніть вікно і повільно вдихніть свіже повітря. Світ прекрасний! Відчуйте це кожною клітинкою свого тіла.  Нехай відтепер кожен день буде авантюрною пригодою, сіре стане яскравим, звичайне – особливим, буденне – святковим!

А нестандартні соуси та джеми ТМ Jamsa стануть справжньою знахідкою у вашу скарбничку ідей як зробити будь-який момент неповторним! Відкрийте для себе нові продукти, інші смаки, незвичайні поєднання. Сьогодні саме той день, коли варто вперше у житті скуштувати джем із перцю, грушевий конфітюр з гірчицею або мармелад з цибулі. Їжте насолоджуючись!

Ми поспілкувалися з засновницею  ТМ Jamsa, Світланою Саєнко.  Здається, що від самого її погляду зникає все банальне і стандартне. Я впевнена, що її енергетикою, фантастичною працьовитістю і креативністю можна заразитися навіть через екран монітору!

Світлано, розкажіть трішки про себе. Звідки Ви черпаєте  ідеї для своїх сміливих рецептур?

Мабуть, це своєрідне натхнення. Так склалося, що я дуже люблю готувати. Це - моя пристрасть. У цьому процесі мене найбільше приваблюють різноманітні смакові поєднання. Що буде, якщо поєднати шоколад із перцем чілі, або додати до вишні копчений перець чіпотле? І коли такі експерименти виявляються вдалими (на мій погляд), я намагаюсь поділитися своїми враженнями з іншими. Найчастіше цими «іншими» виявляється мій чоловік.

А взагалі, мені завжди хотілося мати власну справу. І я переконана, що робота, якою ти займаєшся, повинна приносити не тільки кошти, але й задоволення від усього процесу. Це - основний інгредієнт моїх страв і секрет успіху будь-якого починання! Цього літа я вперше спробувала пригостити соусами відвідувачів гастрономічного фестивалю. І виявилось, що приготовані мною соуси та джеми подобаються не тільки моєму чоловікові.

Ідеї для різноманітних поєднань, насправді, іноді трапляються досить несподівано. Наприклад, на сливовий соус мене надихнули запечені свинячі реберця. Вони виглядали так апетитно, що я стала міркувати, а який саме соус підійшов би до них ідеально? Які саме спеції підкреслять їх смак? Так народився соус із слив. Як виявилось пізніше, він чудово смакує не тільки до свинячих реберець.

Ви почали зовсім недавно. Хто став підтримкою і опорою для здійснення Ваших мрій?

Так, я ще тільки на початку шляху і поки що моя справа не дуже велика. Люди, які мені допомагають – це, насамперед, моя сім’я, а особливо – мій чоловік. І за це я їм безкінечно вдячна.

А де Ви готуєте власні соуси, джеми, мармелад з цибулі? Виробництво заводське, чи Ви це робите вдома?

Свої перші соуси я готувала вдома. Але масштаби виробництва зросли і власної кухні дуже скоро стало не вистачати. Моє виробництво із хобі перетворилося на справжню власну справу.

Правильно буде сказати, що вся рецептура вашого асортименту народжувалася у творчих поривах і Ви є її творцем?

Я – автор більшості своїх соусів та джемів. Але, серед них є також деякі, що мають свою історію та технологію приготування. Наприклад, цибулевий мармелад – це класична страва, яка має свою рецептуру. Але, навіть в цьому випадку я використовую радше саму ідею, технологію, та обов’язково додаю щось від себе. Тому кінцевий продукт, врешті-решт, виходить авторський.

Тоді, будь ласка, розкажіть нам більш детально, що саме ви пропонуєте гурманам?

Всі ми в душі гурмани – до хорошого звикаєш швидко. Назва Jamsa – це об’єднання слів джеми (jams) та соуси (sauses), і зараз моя лінійка продуктів складається з 8 соусів та джемів.

Гострий джем із перцю чілі – це солодкий джем, але він зварений із гострого перцю чілі. Цей джем чудово смакує із сирами, м’ясом та навіть з чорним шоколадом.

Томатний джем – гостро-солодкий, з азійськими нотками. Дуже смачно до сиру!

Апельсиновий мармелад – гостро-кислувато-солодкий джем. Також чудово смакує із сирами чи стравами із м’яса.

Вишневий соус – смакує до шашлику, або стейку.

Сливовий соус – соус до всього: м’ясо, риба, картопля. Взагалі, він майже універсальний.

Червоний мармелад із цибулі – мармелад із червоної цибулі із додаванням червоного вина. Це ще не дуже звичний для українців продукт. І багато хто його не куштував, але він дуже смачний і дуже  універсальний. Ідеально підійде до м’яса, риби, до паштету, у гамбургер, чи просто на багет із бокалом вина.

Грушевий конфітюр – це конфітюр із додаванням гірчиці, який чудово смакує із молодими сирами на кшталт моцарелли.

Соус із журавлини – цілі ягоди журавлини у солодкому ароматному сиропі. Це взагалі універсальний соус. Він підходить до сиру (особливо козячого), до м’яса, до птиці, та навіть як солодке вареннячко до ранкової каші.

Окрім цих продуктів є сезонні пропозиції. Наприклад, варення із гарбуза восени, чи мандаринове варення до Нового року.

Що є хітом продаж, а що найбільше полюбляєте особисто Ви?

Справжнім народним улюбленцем є гострий джем із перцю чілі. А я полюбляю всі свої соуси та джеми і не можу виділити щось особливо. Моя донька найбільше полюбляє вишневий соус, а чоловік – соус із слив.

Яких новинок варто чекати у майбутньому, які плани на розвиток?

Наступного тижня для продажу буде доступне нове лімітоване варення спеціально до Нового року. Також, після Нового року, сподіваюсь розпочати продаж соусів в магазинах роздрібної  торгівлі.

Познайомте нас з процесом виробництва: чи складно, чи довго, які особливості?

До процесу виробництва підходжу дуже ретельно – починаючи від закупки сировини і до кінцевого результату. Фрукти, ягоди та овочі я, зазвичай, купую на ринку, а спеції –  у перевірених продавців, та виключно не меленими. Крім того, Jamsa це – 100 % ручна праця. Звичайно, це складніше та довше, ніж заводське виробництво соусів, але результат того вартий!

Готуючи, я не використовую консерванти, барвники та згущувачі. Тільки натуральні ягоди, овочі, фрукти та прянощі. Саме тому мою продукцію сміливо можуть куштувати і дорослі, і діти!

Як Ви знаходите своїх покупців?

В першу чергу, я приймаю участь у багатьох гастрономічних фестивалях. Це дозволяє мені познайомити людей із моєю продукцією і отримувати від покупців зворотній зв’язок. Також я продаю свою продукцію через мережу Інтернет. Наразі через Facebook та Instagram. А ще, сподіваюсь, що скоро запрацює мій сайт, де безпосередньо можна буде придбати соуси.

А як люди сприймають такі незвичні поєднання і смаки?

Люди дуже по-різному сприймають все, що пробують вперше. Хтось по своїй природі консерватор, а для когось знайти щось новеньке і спробувати – справжня ціль. Деякі дуже дивуються, багатьом подобаються незвичайні смаки. А багато таких, котрі повертаються ще і ще, а потім діляться зі мною своїм досвідом споживання і  дивують вже мене своїми смаковими поєднаннями!

Розкажіть детальніше як придбати продукцію від Jamsa – ми сьогодні плануємо спробувати щось новеньке і оригінальне!

Це дуже просто! Замовляйте продукцію на наших соціальних сторінках Facebook та Instagram або в інтернет-магазині redfoxshop.com.ua. Уже в найближчому майбутньому запрацює власний сайт Jamsa, де ви також зможете придбати соуси та джеми.

Що скажете наостанок?

Смакуйте якісними українськими продуктами. Відкривайте для себе нові смаки – це завжди приємно та несподівано!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK