БОЇМ. Гастромандри: пізнав у мандрах – зробив у Львові!

Сьогодні ми познайомимо вас з проектом БОЇМ. Гастромандри, заснованим трьома друзями – Мартином Ковалко, Тарасом Струк і Олександром Чернологовим – справжніми товаришами, які закохані у мандри і полюбляють смачно поїсти!

БОЇМ. Гастромандри – це можливість спробувати традиційні національні страви різних народів. Адже чи є ще щось, що так ідеально передає дух народу, як його кухня? Про їжу, подорожі, мрії і друзів говорили з Олександром Чернологовим.

На кулінарні звершення Вас надихають подорожі. Ви пам’ятаєте поїздку, під час якої бажання готувати з’явилося  вперше? Як це було?

Подорожі надихають загалом, у пошуках нових вражень і емоцій і відправляємося в мандри. А бажання готувати вперше виникло не під час подорожі. Це, напевно, глибоке покликання, адже першу свою страву я приготував самостійно в третьому класі, коли хотів здивувати маму обідом. І хоча це була звичайна смажена картопля з цибулькою і часничком – це дуже потішило маму. Багато допомагав у приготуванні своїй бабусі. Хоча насправді я більше люблю смачно поїсти, саме тому в нових місцях ретельно вишукую місця де можна попоїсти локальними традиційними стравами. Вже по поверненні додому, згадуючи неймовірні смаки подорожі, прокидається бажання їх відтворити.

Прагнення душі – святе діло! Але готувати вдома для себе і сім’ї це одне, а почати виробляти продукцію на продаж – це вже серйозніше. Коли з’явилася така думка? Як народилася ТМ БОЇМ. Гастромандри?

Ідея зароджувалась доволі довго і було багато розмов про плани, про те, що саме хотілось би робити. Аж поки мій друг і партнер Мартин не опинився у Словенії в сувенірному магазинчику, де замість звичних магнітиків побачив три зали, заповнених різноманітною консервацією. Це його настільки вразило, що ми від планів почали переходити до конкретних дій. Зробили перші спроби консервації –  м’яса, овочів, фруктів, запросили широке коло друзів і знайомих на дегустацію. Серед них були і близькі друзі, і досвідчені кухарі, але абсолютно всі відгукнулись дуже добре на наші творіння. Це підштовхнуло нас діяти далі!

Чи довелося залучати спонсорів або брати кредити щоб розпочати виробництво? Де готуєте свої смаколики?

На разі це все робиться своїми силами і власними коштами. Мартин відповідає за підбір рецептів, разом ми проробляємо і доволі багато самі виготовляємо затвердженої продукції, Тарас аналізує наші фінансові результати. Практично все, що на сьогодні є в БоЇма – зроблено нашими руками.

А де готуєте свої смаколики?

Все готуємо на обладнаній кухні, яку ділимо ще з одним гастрономічним проектом, який заснували Мартин і Тарас. Поки що вміщаємося, але вже знаходимося в пошуках нового приміщення.

Чи підтримали ідею Ваші рідні і сім’я? Кому вдячні за поміч і допомогу?

Підтримали і продовжують це робити і надалі. За це ми їм і вдячні. Також дякуємо всім, хто в період становлення дегустував наші продукти – коментував, давав поради. Це надихало працювати далі!

Чи всі інгредієнти для приготування соусів можна знайти в Україні? Адже серед асортименту є італійський, індійський соуси? А сванська сіль?

Багато з основних інгредієнтів існуючої лінійки українського походження, адже маємо чудову землю для цього. Звісно, що всього не виростити в України, тому доводиться шукати імпортні продукти, які при цьому будуть вписуватись в нормальну ринкову ціну. Якщо продукт виходить надто дорогий – доводиться його відкласти до моменту, коли настане їх час. Для індійського соусу спецію гарам масала готуємо самі – всі необхідні спеції можна знайти на ринку, а масло Гхі купуємо у домашнього виробника. Що цікаво – наша гарам масала практично нічим не відрізняється від тої, яка приїхала до мене з Індії. А сванську сіль нам привозить наш друг з Грузії – Володя, в якого ми і беремо всі спеції.

Добре мати багато друзів! Познайомте нас з асортиментом продукції, яку ви пропонуєте шанувальникам зараз.

Соус Томатний і Томатний з солодким перцем. Обсмажте свіжо-змелений мікс яловичого, свинячого та овечого фаршу та мілко подрібненої цибулі, додайте туди один з італійських соусів БоЇм і доведіть цю суміш до кипіння...а далі відправте туди пів кіло пасти al dente і насолоджуйтеся справжньою італійською вечерею. Якщо знайдете кусок пармезану і натрете його до страви, тоді ми вам бажаємо: buon appetito!

Індійський соус чатні з томатами. Його запах перенесе вас до Індії. У цьому соусі 14 спецій, що обсмажені в маслі Гхі, вони утворюють традиційну пряність Індії – гарам масалу. Томатний чатні стане кращим другом м'ясних страв. В Індії не їдять м'яса скажете ви? Здебільшого так, але на Півночі Індії його ще й як полюбляють. Цей соус настільки універсальний, що його можна додавати практично до всіх ваших улюблених страв. Є висока ймовірність, що з цим соусом ви забудете про таке явище, як кетчуп. Чого вам і бажаємо!

Полуничний джем з халапеньо – плід поєднання українських традицій і вражень від подорожей, в якому своїми смаками один з одним обмінюються полуниця і мексиканський халапеньо. З однієї сторони свій солодкий смак розкриває полуниця, а з іншої – теплотою гостроти огортає халапеньо, а потім вони вже вдвох танцюють на ваших рецепторах, почергово домінуючи в своєму гастро-танку. Чудово підкреслить смак телятини, гарно ляже на свіжий хліб.

Малиновий шоколад - це солодка пригода, і називати цю смакоту іншим словом не повертається язик, проте язик повертається їсти малиновий шоколад одну ложку за іншою! З чим і як їсти? Тут все просто – робити тости і мастити на хліб, їсти морозиво і поливати зверху, а знали б ви як він пасує до сиру… Хоча, якщо хочете його додавати до чогось конкретного, то беріть дві банки – є підозра, що одну баночку Ви з'їсте одразу після відкриття!

Малина з персиком. Говорячи про цей джем хочеться згадати слова дівчини, яку він вже вразив своїм смаком: “Ваш джем Малиновий з персиком – то БОМБА! Він і сирники – просто створені один для одного!”. Він стане хорошим доповненням вашого сніданку: з млинцями, сирниками, а який смачний сніданок вийде, якщо добряче змішати джем з домашнім сиром... ммммм!

Томатний джем. На створення цього гастрономічного щастя надихнула Іспанія, а саме подорож до міста Буньоль, де зародились і відбуваються знамениті томатні бої. Саме тоді я зрозумів, що таке щастя від звичайних, на перший погляд, червоних рясних томатів. Саме в томатному джемі я законсервував свої враження і спогади про цю подорож. Тепер смакую спогадами разом з солодкими стравами, а також томатний джем чудово підкреслює смак м’ясних страв.

Наші продукти не містять хімічних консервантів, і приготовані виключно з натуральних продуктів. За цим посиланням завжди актуальний асортимент.

Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах у Facebook та Instagram – ми будемо на своїх сторінках публікувати рецепти страв, до яких ідеально  підходять наші соуси. Всі страви були або ж ще будуть приготовані особисто!

Ви готуєте соуси із різних країн світу. Від кого дізнавалися рецептуру?

Переважно рецепти беремо з різних кулінарних сайтів тих країн, смаки яких хочемо відтворити – цей процес довгий, але він того вартий. Також власний досвід спілкування з носіями різних культур неабияк допомагає. Крім традиційних рецептів ми експериментуємо і поєднуємо традиційні продукти різних місцевостей – так у нас з’явились наші бестселери – полуничний джем з халапеньо і персиковий соус з халапеньо.

Можливо, є якась цікава історія виникнення чи отримання рецепту?

Розповідає Мартин: є в мене друг, Тіціано...справжній римлянин з Риму, ну той що римлянин з діда прадіда в сьомому поколінні... грав з ним у футбол і так і здружилися. І якось був у нього в гостях і дуже здивувався, що готував саме він, хоча вдома були і бабця і мама і ще 2 сестри його молодші. Запитав чому саме він, на що всі сказали: Аматрічану у них готує лише Тіціано. Після цього випадку ще декілька разів брав у нього майстер клас і тепер сміло заявляю, що Аматрічану у Львові готую якщо не найкращу, то дуже близько до того... А якщо цікавий сам рецепт, то у нас на сторінці у Facebook є її детальний опис!

Чи плануєте розширювати асортимент?

Асортимент розширювати обов’язково будемо – адже скільки країн на мапі не відвіданих!

Де та як можна придбати продукцію?

Замовити доставку можна у будь-який куточок України на нашій сторінці у Facebook та Instagram, або ж за прямим посиланням. Якщо замовлення від 3-ьох баночок – доставка безкоштовна!

Якщо ж ви знаходитеся у Львові, то наші смаколики можна придбати за такими адресами:

Підпільний Кіндрат, вул. Валова, 25;

– ринок Шувар;

– Крамничка Солодкий день в переході біля готелю "Жорж";

– В мережі Еко-Лавка за адресами: Б.Хмельницького,12, Мельника,14а, Коперника, 43, пл. Петрушевича, 3, І.Франка, 24, Пекарська, 26, Личаківська, 36, С.Бандери, 49, Менцинського, 5, Шевченка,111а.

Що побажаєте українцям напередодні Нового року?

Їжте і пийте смачне та якісне, а також побільше подорожуйте. І будьте щасливі! Я щасливий! Щасливий БоЇм!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK