Літо в коші – цукати, джеми, чіпси та пастила

Різнокольорові шматочки теплого, літнього сонечка, дбайливо збережені в цукатах та чіпсах, джемові та пастилі від торгової марки «Літо в коші». Це невеличка сімейна справа однієї родини, що бажає робити світ кращим, а людей – здоровішими, створюючи корисну, натуральну і дуже смачну продукцію. Обираючи такі солодощі, можна бути впевненим у їх якості. Про тонкощі виготовлення смаколиків, їх зберігання та асортимент ми поговорили з засновницею ТМ «Літо в коші», Тетяною Григор’євою.

Ви відкрилися зовсім недавно, а вже такий великий перелік продукції! Напевне, довго готувалися до старту?

Нам уже півроку! До запуску проекту у його нинішньому форматі ми прийшли досить швидко. Як тільки виникла ідея – взялися її втілювати. Вже тоді у нас був чималий перелік продуктів, які готували для своїх рідних та багатьох друзів. Тож не довелось довго шукати рецептів і вивчати попит. А тепер ми постійно вигадуємо щось нове і цікаве, розширюємо асортимент.

Чому саме корисні солодощі? Які цілі ставили перед собою, розпочинаючи власну справу?

Чому солодощі? Бо їх усі люблять! Не секрет, що магазинні ласощі містять силу-силенну усяких поліпшувачів смаку, барвників, стабілізаторів, консервантів та іншого непотребу. Не так просто знайти справді якісні продукти. Тому, по-перше, захотілося зробити солодощі без зайвих добавок. Адже наші бабусі вміли це робити, і їхні смаколики зберігалися аж до нового врожаю.

Сезон свіжих українських овочів, фруктів і ягід, на жаль, короткий. А їхній смак у сушеному та карамелізованому вигляді стає ще яскравішим і багатьом подобається навіть більше, ніж у сирому. По-друге, магазинні солодощі, навіть якщо вони не в шоколаді, зазвичай надміру солодкі, бо виробники використовують таку кількість цукру, що навіть добре знайомі смаки фруктів уже не розпізнати. А наприклад, наші цукати і пастила без шоколаду та зайвого цукру, тому так приємно з’їсти смачну і корисну полуничку, грушку, диньку.

Як контролюєте якість інгредієнтів? З якого регіону ягоди, овочі і фрукти?

Усі продукти, які ми використовуємо, – наші, українські, за винятком цитрусових. Купуємо сировину здебільшого у невеликих господарств, із якими співпрацюємо вже багато років і маємо підстави їм довіряти. Звісно ж, усі наші партнери мають відповідні сертифікати якості.

А де знаходиться виробництво? Воно автоматизоване чи ручне?

Наше маленьке виробництво знаходиться у Києві, і воно повністю ручне. Тому продукція марки «Літо в коші» не лише високої якості, а ще й, як то кажуть, із душею, бо «присмачена» любов’ю нашої сімейної команди до своєї справи.

Ви працюєте з сезонними продуктами: фрукти, ягоди, овочі… А виробляєте продукцію протягом року чи теж сезонно?

Наш принцип – використовувати тільки свіжі овочі та фрукти, а значить саме сезонні. У них найбільше вітамінів, мінералів, смаку й аромату. Наші клієнти мають отримувати усе найсвіжіше і найкорисніше. Звісно, бувають винятки, і це, частіше за все, на замовлення. Якщо, наприклад, літні запаси полуничних цукатів скінчились, а клієнт хоче саме цю ягоду, він погоджується на використання замороженої.

Продукцію виробляємо протягом усього року. Банани маємо постійно, восени та взимку – гарбуз. Також традиційно зимове виробництво – айва в різних видах і сушена хурма, яка не потребує цукру.

Як довго можуть зберігатися сушені фрукти та овочі? З яких саме овочів та фруктів ви виготовляєте цукати і чіпси?

Цукати та сухофрукти зберігаються близько дев’яти місяців, якщо вони у відкритому посуді, в сухому прохолодному місці. Але такі смачні продукти у нас не затримуються подовгу – зазвичай їх розбирають досить швидко. В цукатах є вишня, слива, персик, груша, айва, кавун, гарбуз, кабачок, буряк, морква, апельсин, лимон.

У чіпсах (це сушені фрукти) – диня, банан, слива, хурма, яблуко. Чіпси не потребують цукру, а цукати виготовляються із цукровим сиропом, проте ми не виварюємо їх надто довго і підсолоджуємо мінімально. Щоб відчувати смак самого фрукту, а не цукру.

Хто є автором рецептур для джемів? Які саме джеми ви пропонуєте?

Джеми із цитрусових зроблені за англійським рецептом, а фруктове та ягідне варення – за нашим сімейним, тобто українським. Кожен рецепт має свої хитрощі. Наприклад, для лимонного джему ми повністю очищуємо лимони, використовуємо тільки їх м’якоть. Тому наш джем має чистий смак, без гіркоти. Окрім джемів з апельсина, лимона та мандарина, пропонуємо також калиновий джем, він без кісточок, а ще – з червоних порічок.

Зараз ви ще займаєтесь і виготовленням пастили. Які саме смаки пропонуєте?

Зовсім недавно ми почали виготовляти пастилу, і сталось це на прохання наших клієнтів. А щоб їх дивувати, постійно вигадуємо нові поєднання і знаходимо нові смаки. У нас є навіть зі шпинатом! Пастилу дуже полюбляють діти, тому в міксовому варіанті дитина їсть і гарбуз, і шпинат, і моркву. Ягідна та овочева пастила виготовляється не з варених продуктів, а зі свіжих із додаванням невеликої кількості цукру. Тому в ній зберігаються майже всі вітаміни. А наприклад, гарбузово-яблучна пастила взагалі без цукру.

Як знайомите українців зі своєю корисною і натуральною продукцією?

Відвідуємо різні виставки, як от «Всі. Свої» та «Мейд ін Юкрейн», поширюємо інформацію через соцмережі – Facebook, Instagram. Ми – сімейне виробництво, маємо не надто великі обсяги продукції і масштабної реклами не робимо. Про «Літо в коші» із задоволенням розповідають своїм друзям ті, хто вже спробував наші корисні смаколики.

Яким чином можна  придбати смаколики від ТМ Літо в коші?

За телефоном 066 723 95 20, який вказано на візитівках із виставок і на нашій Facebook-сторінці. А ще – написавши приватне повідомлення на сторінці чи у Viber.

Наші продукти продаються в кав’ярні «MrKeksik» на проспекті Героїв Сталінграду, 8, корпус 9 на Оболонській набережній і в «Счастье HUB» на Паньківській, 14.

Про що мрієте і що побажаєте нашим читачам?

Працюємо над відкриттям інтернет-крамниці і мріємо про відкриття власного магазину. Що можна побажати, коли мова йде про солодощі? Їжте свіже та корисне і хай вам буде смачно! Насолоджуйтесь життям, знаходьте час на щасливі моменти і проводьте більше часу з близькими.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK