ТМ Грушка – безглютенова та безлактозна випічка для веганів та вегетаріанців

Сьогодні мова йтиме про особливу випічку: торти, тарти, брауні, чізкейки, еклери, макарон та багато інших смаколиків від ТМ Грушка, яка пропонує безглютенову та безлактозну продукцію, в тому числі на замовлення.

Ковч Олена, власниця пекарні «Грушка», знає як задовольнити найвибагливішого гурмана вегетаріанця та вегана, а також може нагодувати найсмачнішими корисними солодощами всіх бажаючих.

Олено, розкажіть про себе, свої погляди на здоровий спосіб життя та те, як народилася думка робити випічку для вегетаріанців та веганів?

В першу чергу ми (пекарня «Грушка») готуємо випічку для людей з непереносимістю глютену та лактози, для людей, котрі не вживають цукру, а також для вегетаріанців та веганів. Власне, ідея готувати таку специфічну випічку і народилась із мого особистого прагнення до здорового способу життя. Було велике бажання створювати смачні солодощі які не нашкодять ні фігурі, ні здоров’ю, ні етичним поглядам.

Дуже хочу розповісти про наших замовників – саме вони зробили нас такими, які ми є. Замовники нас дисциплінують і надзвичайно надихають. Також, вражає географія замовлень: Київ, Івано-Франківськ, Закарпаття, Запоріжжя, Харків, Вроцлав, Литва. Це неймовірно! Особливо вразило, коли до нас в пекарню прийшли литовці, вони гостювали у Львові і знайшли нас у фейсбуці – замовили у нас особливий, безглютеновий торт. Жодна львівська кондитерська не могла для них цього зробити, а ми зробили. Такі зустрічі говорять, що ми на вірному шляху!

Як довго ви вчилися готувати такі незвичайні солодощі?

Готувати таку випічку було справжнім викликом, усі рецептури є нашою власною розробкою. Наш перший безглютеновий, веганський торт ми спекли приблизно рік тому, і увесь цей час ми удосконалюємо рецептури, розширюємо асортимент, вчимося, адаптуємо, тестуємо, переймаємо досвід за кордоном.

Де ви готуєте? Ви працюєте самі, чи вам хтось допомагає?

«Грушка» - це пекарня з окремим цехом, повністю обладнаним для випічки продукції. Зараз у нас працює троє працівників, але шукаємо ще двох.

Які інгредієнти ви не використовуєте для приготування своїх смаколиків та чим їх замінюєте?

Ми зовсім не використовуємо звичайного борошна (тобто борошна, що містить глютен), оскільки при виготовленні безглютенової продукції є дуже важливим дотримання сусідства продуктів. Тобто, безглютенове борошно в жодному разі  не повинно бути поруч чи контактувати із глютеновим, це ж стосується обладнання, посуду, працівників. Також, ми не використовуємо штучних консервантів, загусників, поліпшувачів тощо. Звичайне борошно замінюємо рисовим, яйця – замінником яєць, загущувачі – настоєм льону, цукор – кленовим сиропом або замінниками цукру (це залежить від того, яку мету переслідує замовник: схуднути чи просто не вживає цукру), вершкові креми – кокосовим молоком або безлактозними заварними кремами.

На скільки складно обходитися без багатьох стандартних інгредієнтів, як то яйця, наприклад, чи цукор?

Зараз це не дуже складно, бо у нас є досвід, є відпрацьовані рецептури. Ми знаємо як поводять себе замінники, знаємо які технології, які режими випічки застосувати, щоб десерт був і смачним, і корисним.

Як підходите до вибору інгредієнтів та контролюєте їх якість?

Наша робота є дуже відповідальною, ми працюємо з дуже вимогливими споживачами, тому контроль якості – це найважливіша ділянка роботи. Продукцію я закуповую і перевіряю при доставці самостійно. Процес випічки та підготовки заготовок контролює наш головний кондитер Катерина або я особисто.

У вас є не солодкі варіанти випічки?

Так, це безглютеновий хлібчик та еклери, також розробляємо крекери.

Розкажіть про свій асортимент: яку випічку можна у вас замовити?

- безглютенові, безлактозні, безцукрові, веганські та вегетаріанські торти, еклери та печиво;

- макарон, чізкейки, різноманітні десерти;

- безглютеновий, безлактозний, веганський хліб.

Є з чого вибирати! Які ще сюрпризи готуєте для своїх шанувальників?

Плануємо запустити напрямок дієтичних, низькокалорійних десертів.

Як можна зробити у вас замовлення?

Написавши у Facebook чи Instagram через приватні повідомлення або по телефону 067 904 9179.

Також, можна придбати наше печиво у магазинах «Із Села».

Ви робите доставку?

Так, по домовленості ми робимо доставку по Україні і по Львову. При замовленні торта, доставка по Львову безкоштовна.

Чи є у Вас якісь особисті мрії, що стосуються майбутнього розвитку свого заняття? Можливо, кафе?

Так, мрій і планів чимало. Кав’ярня - це більш амбітний і дуже відповідальний крок і це не зовсім той напрямок, у якому ми рухаємось зараз, тому буде розумно ще почекати.

Що побажаєте нашим читачам?

Бережіть здоров’я, думайте що ви їсте і п’єте, подорожуйте, розвивайтесь.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK