Домашня городина, ягоди та м'ясо з Ферми для Друзів

Немає нічого кращого ніж продукти, вирощені без добрив, пестицидів та інших хімікатів, лише чисте свіже повітря, сонце та вода. Теж саме стосується і м'яса, адже при думці про якісне та натуральне м'ясо в уяві постає картина з тваринами, котрі вільно гуляють на свіжому повітрі, їдять просту і зрозумілу для нас їжу: траву, зерно, овочі… Чи можливо знайти таку продукцію в місті? «Можливо!», – говорять Андрій та Галина Оксюковські, засновники ТМ Ферма для Друзів, та запрошують до себе на гостини.

Де територіально ви знаходитеся та коли був написаний перший рядочок в історії вашої Ферми для Друзів?

Андрій: Черкаська обл., Звенигородський район, с. Водяники.

У 2010-му році я приїхав кататися на лижах і вирішив прикупити ділянку, щоб побудувати нам будиночок для відпочинку. Галя завжди мріяла про міні-готель, тому запропонувала зробити пару гостьових кімнат.

Спочатку ні про яку Ферму ніхто не думав, і пару років на 60-ти сотках зростав бур‘ян. Одного дня я вирішив виростити власноруч курок для нас і дітей і прикупив 20 курчат. Друзі попросили і для них ще 20. Через декілька місяців Галя посадила свої перші помідори. Зараз у нас у господарстві десь під 200 курок, 200 кролів, 500+ кущів помідорів, 300 кущів перцю, 500 кущів ожини, 10 соток полуниці та інше.

Виходить, у вас сімейна ферма? Хто ще допомагає по господарству?

Галина: Ферма сімейна. Працюємо ми і наші батьки. Ми доглядаємо за ягодами, батьки відповідальні за ділянку з овочами. Мама їздить на ринок з полуницею до Звенигородки, Андрій возить всі наші продукти в Київ.

Ви пропагуєте екологічність та натуральність. Чи легко дотримуватися цих принципів?

Андрій: Дуже легко. Просто не витрачаємо гроші та час на додавання будь-чого. Земля, сонце і вода роблять всю роботу самі!

Будь-яке господарство вимагає багато часу та сил. Розкажіть, як проходить звичайний день на вашій Фермі, як справляєтесь зі щоденними турботами?

Галина: Я встаю дуже рано, сама, без будильнику. І починаю свій день з випікання кексів для гостей. Андрій встає трохи пізніше і допомагає з омлетами. Разом подаємо сніданок. Потім Андрій йде годувати птицю і кролів. Завжди бере з собою наших маленьких гостей – дітям дуже подобається спілкуватися з кролями!

Збираємо полуницю, відправляємо батьків на ринок.

Я готую обід і виконую різні звичайні роботи по дому. Андрій може щось робити по господарству – ми постійно щось доробляємо: то клумбу, то автоматизуємо полив для овочів і ягід, і так постійно.

Після обіду можемо навіть трохи відпочити, або повезти гостей на екскурсію #Водяники4WD – це оглядова подорож на нашому позашляховику по Водяникам. Водяники стоять на 19 урочищах і ми показуємо всі наші чаруючі краєвиди, яких немає на фото в Інтернеті.

А яку саме продукцію зі свого господарства ви пропонуєте?

Андрій: Курку та курчат бройлера, кролів, мускусну качку, домашні яйця, декілька сортів помідорів, полуницю, малину, ожину і багато домашньої консервації.

Окрім натуральних продуктів харчування у вас можна комфортно відпочити…

Галина: Так, ми – дуже комфортна «бабуся» у селі! Будинок має всі сучасні комунікації, враховуючи три точки Wi-Fi. Всі гостьові кімнати мають окремі зручності.

Затишна веранда, басейн, шезлонги, бібліотека, смачна кава, тиша, свіже повітря завжди чекають на гостей.  

Як можна замовити та де можна придбати продукцію від Ферми для Друзів?

Андрій: В першу чергу, безпосередньо на Фермі. Всі, хто приїжджають до нас на відпочинок, точно все купують. Ми вирощуємо все абсолютно відкрито, і гості впевнені у натуральності. Ми вважаємо, це самий високий рівень довіри.

Домашню консервацію відправляємо Новою Поштою.

Також, раз на три-чотири тижня приїжджаємо до Києва і привозимо наші смаколики. Для замовлень пишіть на нашу сторіночку в Facebook або телефонуйте за номером: (096) 904 45 71.

Які цілі ставите перед собою, що плануєте та про що мрієте?

Галина: У найближчих планах побудувати кав’ярню-бутік. Хочемо зробити цікаве туристичне місце, як точку зупинки для мандрівників.

Вже навіть зареєстрували торговий знак «Фермерська Кав‘ярня-Бутік»

Дякую за цікаву розмову та хай здійсниться все задумане!  Ваші побажання нашим читачам?

Андрій: Здоров’я, смачної їжі і гармонії у всьому.

Галина: Приїжджайте.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK