Домашні пироги, кекси та торти від пекарні March&Co

Домашня випічка поєднує в собі високу якість інгредієнтів, традиційну рецептуру і свіжість. На жаль, через швидкий темп життя не у кожної сучасної господині знайдеться кілька вільних годин, щоб побалувати рідних домашньою смакотою. Але ж так приємно влаштовувати вечірні чаювання в колі сім'ї, або посеред робочого дня пригостити голодних колег шматочком ароматного домашнього пирога... Все це можливо з випічкою від домашньої пекарні March&Co – в ній масло, а не маргарин, яйця, а не порошок – все готується з любов’ю, як для себе. Сьогодні у нас в гостях Софія Теребова, засновниця проекту.

Софіє, напевне, ви як власниця домашньої пекарні і самі дуже полюбляєте солодощі. Як народилася ваша любов до випічки?

Так, я дуже люблю солодощі, але далеко не всі. Саме через цю перебірливість, пошук ідеальних смакових поєднань та задоволень я почала пекти сама. Перші досліди на кухні були з мамою. Один з яскравих спогадів – ми разом печемо пісочне печиво, розмовляємо, куштуємо. Потім мені подарували дитячу книгу рецептів, за якою в 15 років я сама спека свої перші капкекси.

Як навчалися солодкій справі? Адже деякі смаколики такі гарні, що їх по праву можна назвати кулінарними шедеврами!

Вчилася сама, читаючи блоги, книжки, дивилася відео. Пізніше був досвід роботи в кондитерському цеху. Я орендувала його частину вже під свою пекарню, там мене теж багато чому навчили. Але основним принципам та базовим рецептам мене навчила саме мама. Вона дуже смачно готує! Турбота про зовнішній вигляд, аромат, ретельність у приготуванні – все це передалося мені.

Пам’ятаєте момент, коли вирішили, що пора вийти на новий рівень і заснували пекарню?

В той день, коли випекла кекси перший раз. А якщо серйозно, після першого курсу «могилянки», на другому Ресторанному Дні в Києві (це день, коли кожен може відкрити свій ресторанчик на один день в будь-якій точці планети), де я побачила, що є попит на мою випічку: 500 одиниць розібрали за 2 години! Була безперервна черга! Люди скучили за справжнім смаком. Але "заснувала" – голосно сказано. Пекла я на домашній кухні, створила сторінки вконтакті та у фейсбук, почала приймати замовлення від знайомих… а далі поїхало!

Де знаходиться пекарня та чи багато людей на ній працює?

Ой. Зараз на Подолі, але тимчасово. Це був тернистий шлях, я пекла вдома, потім мала під суборенду кондитерський цех та помічницю, потім одружилася. Коли вже чекали на синочка, стало важко там працювати і я знову повернулася на домашню кухню. Зараз Ісайчику вже рік і я готова до нових вершин.

Важко сказати, скільки працює. Є батьки і друзі, які сидять іноді з маленьким, поки працюю, чоловік – невід'ємна частина команди. Дуже багато людей вплинули на розвиток справи за ці 4 роки. Постійної команди немає поки, але всіх, хто долучався, вважаю частиною пекарні.

Розкажіть докладніше, які саме солодощі ви пропонуєте?

Зараз в меню є 7 видів кексів та 8 різних пирогів. Є також конструктор тортів, де можна обрати бісквіт, крем та начинку за смаком. Оформлення тортів та кексів завжди індивідуальне. Торти тільки бісквітні з масляним кремом. Цей крем – наша фішка, особливий продукт. Він дуже смачний та доволі легкий, хоча слово "масляний" лякає людей. Нову назву поки не придумали.

Можна сказати, що кекси печемо за авторським рецептом, який винайшли методом ста проб. Зараз розширюємо меню кексів різними начинками. Цей десерт на певний час втратив популярність, але зараз повертається на арену. Хоча на мою думку, класика ніколи не вийде з моди.

Важко не погодитись! Скільки по часу займає приготування одного торту?

Все залежить від ваги торта та складності оформлення. Оскільки все індивідуально, часто приходять дуже цікаві ідеї вже в процесі оформлення! Тоді все відкладаю і починаю дороблювати елементи, яких не вистачає. В середньому від просіювання борошна до упаковки – чотири години, але вони розтягуються на декілька днів: спочатку випікається бісквіт, потім прослоюється, і вже на наступний день, перед відправкою, торт прикрашається.

Якісні інгредієнти – запорука гарного смаку. Як підходите до їх вибору?

Так, згодна! Хороші продукти – це 98% смачної випічки, ще 1% – це правильна пропорція і останній – талант кондитера. Я збираю продукти з різних магазинів та ринків. Переважна більшість інгредієнтів – українські продукти. Масло використовую тільки 82-83% жирності, вершки тваринного походження, свіжі яйця тощо.

Як народжуються ідеї для наповнення та декору?

Ідеї для наповнення беру з блогів, книжок, власних смаків та комбіную аж поки не буду задоволена. А оформлення народжується в голові, певно це і є креативність. Дуже багато дивлюся роботи кондитерів, популярних і не дуже, з різних куточків світу. Надихаюся, пробую, вивчаю різні техніки – це все розширює простір для уяви!

Ви виконуєте індивідуальні замовлення?

Маю конкретне меню, а оформлення індивідуальне. Я не печу чогось нового на замовлення, хоча часто запитують. Бо я маю декілька разів спробувати різні рецепти до того, як пекти, щоб визначити найкращий. Це затратно і не дуже цікаво. Краще бути чесним з клієнтом. Так, він замовить, наприклад "Наполеон" в іншій пекарні, але повернеться до мене за пирогом.

Як можна замовити ваші смаколики та наскільки завчасно це треба робити?

Замовити можна за телефоном 093-198-23-28, а також написавши мені в facebook або instagram. Можна писати в особисті повідомлення в месенджер або в direct. Скоро буде готовий сайт з формою замовлення, думаю, так буде найзручніше. Краще замовляти за тиждень-два. Поки я печу одна, так краще спланую свій час. Але не соромтеся написати за день-два, може якраз вільні дні.

Про що мрієте самі та що побажаєте нашим читачам?

Я багато про що мрію! Зараз, звичайно, про велику світлу кухню та чудову дружню команду. Але це скоріше не мрія, а ціль на наступний рік.

Бажаю всім сміливості та впевненості в своїх силах! Натхнення вчитися, розвиватися, жити.

Ніколи не порівнюйте себе з іншими, у кожного свій шлях і найчастіше ви навіть не уявляєте, чого коштував людині той успіх, який бачите. Любіть людей, надію складайте на Бога та робіть маленькі кроки кожного дня! Тоді і не помітите, як мрії стали життям.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK