Family Pie – запашні домашні пироги, приготовані з любов’ю

Спогади про пироги неодмінно пов’язані з бабусею або мамою, чарівним ароматом, що виривається з духовки та наповнює всю домівку, і, здавалося, нескінченним очікуванням гарячого дива, що обпікає руки, але так і проситься, щоб його з’їли. Поринути в дитинство та створити по-справжньому теплу домашню атмосферу можна з пирогами від Family Pie – надзвичайно ніжні та духмяні, вони готуються за особливими рецептурами, що поєднують кращі українські та світові традиції і містять нереально багато улюбленої начинки. Про смачну сімейну справу розповіла Марія Азарова, спів засновниця та ідейний натхненник Family Pie.

Як з’явилася ідея створення сімейної справи по доставці пирогів?

У Євгена був досвід роботи поваром у Штатах та Україні, але останні роки він працював в івент-компанії. В тім, йому все одно хотілося повернутись у поварську діяльність.

Я працювала у великій компанії, потім був декрет і назад мені не хотілось повертатись. Я розуміла, що не хочу працювати в офісі з чіткім графіком з 9:00 до 18:00, думаю це часто трапляється з мамами у декреті. У 2013 році я почала займалась оформленням фото-книжок під замовлення, організацією фото та відео зйомками, відеомонтажом. У 2014 році ми з чоловіком вирішили остаточно працювати на себе та займатись улюбленою справою разом. Ми дуже любили смачно поїсти, готувати та запрошувати друзів на вечерю. Тому ми знали, що наша спільна справа буде точно пов’язана з їжею. Пироги обрали тому що рідним дуже подобалось, як ми їх готуємо. Також нам імпонувало, що випічка це великий простір для творчості, нові рецепті, ідеї і т.д.

З чого починали?

Влітку ми організували благодійний пікнік у себе в районі, де продавали пироги і дивились на реакцію людей. Всім дуже сподобалось, потім був фестиваль вуличної їжі, де ми все продали і у листопаді вирішили запустити доставку через сторінку на facebook.

Ви готуєте всією сім’єю вдома? Як розподіляєте обов’язки?

Пироги спочатку готували ми разом, Женя солоні, я солодкі. Тепер в нас є чіткі зони відповідальності: я займаюсь pr та рекламою, зустрічами, новими рецептами іноді допомагаю готувати, але тільки коли дуже велика загрузка. Женя готує пироги, також в нас є помічники у випадку гарячих місяців, коли дуже багато заказів.

Спочатку готували вдома, тільки через 2 роки, завдяки гарним обставинам змогли зняти кухню. Зараз плануємо переїзд у нове приміщення.

Які саме пироги та випічку ви пропонуєте?

Кожну пору року, раз в квартал ми оновлюємо асортимент у нашому меню. Стараємось використовувати сезонні продукти та урізноманітнювати вибір, щоб людям було цікавіше і нам також. Але є хіти продаж, які не змінюються, улюбленці наших замовників. В середньому в меню завжди присутні 30 пирогів на вибір (20 солоних, 10 солодких). За весь рік ми готуємо приблизно 60 видів випічки. Хіти продажів це ірландський м’ясний пиріг, пиріг 3 сира, брауні та різні види чізкейків. Докладніше можна ознайомитись на нашій сторінці facebook.

Випікаєте пироги за класичними рецептурами чи вносите свої доповнення? Хто серед вас найбільший новатор?

Спочатку брали класичні рецепти, мамині, бабусині та доповнювали їх, зараз все частіше розробляємо свої. Новатор однозначно я, мені дуже подобається вигадувати нові рецепти та смаки. Дуже надихаюсь нашими базарами, розмовами з продавцями, кіно і навіть музикою. І звичайно ми надихаємось різними країнами де самі побували чи де хочемо побувати, шукаємо багато національних рецептів.

Які інгредієнти використовуєте для випічки, а яких уникаєте?

Використовуємо сезонні овочі та фрукти, м’ясо яловичини, телятину, курятину та рибу, не робимо пироги зі свининою. Тісто робимо самі, воно в нас дуже тонке, крім листкового. Головний принцип – 20% тіста на 80% начинки. Вся випічка Family pie бездріжжіва, крім святкової паски та різдвяних штоленнів.

Скільки часу потрібно для приготування одного пирога?

Коли починали потрібно було 1,5 години, зараз 30 хвилин. За умови, що в наявності є всі продукти.

Як можна замовити ваші пироги?

Через сторінку на facebook або зателефонувавши за номером 0939922728.

Наскільки завчасно треба робити замовлення?

За 4 години, але ми просимо щоб робили замовлення раніше, тому що може бути велика загрузка. Краще за добу.

Яких новинок в меню варто буде чекати з приходом зими?

Традиційно перед Різдвом та Новим роком ми печемо різдвяні штоллени, це традиційна німецька різдвяна випічка. Також у нас є пряникова фея, яка допомагає робити тематичні, розписні печива до свята Св. Миколая та Нового року.

Поділіться своїми мріями та побажайте щось на прощання нашим читачам.

Коли ми починали займатись доставкою пирогів, в нас була мрія відкрити свою маленьку пекарню, згодом плани мінялись, але залишилась мрія, яка трансформувалась в мету. Може це буде не пекарня, але точно заклад пов'язаний з їжею.

«Два дні в твоєму житті найважливіші: день коли ти народився, та день, коли зрозумів, навіщо». Мені дуже подобається ця фраза Марка Твена. Я бажаю всім читачам знайти своє призначення та не зраджувати йому, на шляху буде багато перешкод та складностей, так було і в нас. Але вода камінь точить і я впевнена, що якщо це справа вашого життя, ви обов’язково досягнете успіху!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK