Горіхові пасти: топ-7 кращих виробників в Україні

Горіхова паста смачний та корисний продукт, який до всього ж чудово підіймає настрій. Тільки горіхи містятть майже всі поживні речовини, білки, жири та вуглеводи. У пасті багато вітамінів груп А, Е, В, Р та мінералів (магній, калій, кальцій, залізо, фосфор).

З нею можна приготувати швидкий і поживний сніданок, зробити бутерброд для перекусу, спекти чудові рогалики чи на її основі приготувати оригинальний соус до м'яса. Чи просто намазувати на тости, хлібці, поєднувати з вівсянкою, млинцями, фруктами.

Найбільш відома арахісова паста, та насправді роблять пасти з різних горіхів: волоського, мигдаля, фундука, кеш'ю. Додають сіль, цукор, мед, шоколад та інші продукти. І видів горіхової пасти можна нарахувати чимало.

Та чи й досі горіхова паста - це привізний делікатес для українського споживача? Сьогодні Foodandmood дізнавався, де та які горіхові пасти виробляють в Україні.

Яка паста є в асортименті

На полицях магазинів представлено більше 10 видів горіхових паст, і зробити вибір буває складно. Адже тут є продукт на будь-який смак та забаганки: арахісова паста, мигдалева паста, паста з фундука, з кеш'ю, з кунжута. Взяти хоча б найпоширенішу - арахісову. Вона є однорідна та зі шматочками горіхів:

Читай также: Урбеч - дагестанский суперфуд: как его приготовить

  • натуральна з сирого арахісу - для сироїдів;
  • натуральна зі смаженого арахісу;
  • нейтральна за смаком;
  • солона та кранч (з медом та морською сіллю);
  • солодка;
  • з додаванням шоколаду;
  • з медом;
  • з ягодами та спеціями (журавлиною, родзинками, корицею).

Будь-яку з цих паст можна обрати до ранкового тосту з кавою чи чаєм. Головне, щоб продукт був натуральним, без стабілізаторів смаку, консервантів та інших шкідливих домішок.

Чим відрізняються горіхові пасти

Обирати пасту можна не тільки за смаком, а й за її поживними та корисними властивостями. Так, арахісова містить велику кількість протеїнів, незамінна в фітнес-харчуванні і її дуже полюбляють бодібілдери. Позитивно впливає на печінку, нирки та нервову систему. Калорійність арахісової пасти - 598 кКал.

Мигдалева паста позитивно впливає на систему травлення. Її калорійність складає 460 кКал.

Читай также: Пасти з горіхів та насіння від Master BOB

Паста з кеш'ю покращує імунітет, підвищує гемоглобін, знижує рівень холестерину. Містить Омега-3. Калорійність пасти з кеш'ю складає 643 кКал.

Паста з фундука корисна для серця та судин, позитивно впливає на нервову та дихальну системи. Калорійність - 466 кКал.

Паста з волоських або грецьких горіхів покращує обмін речовин, щитовидної залози, позитивно впливає на стан волосся і шкіри. Калорійність - 520 кКал.

Кунжутова паста містить багато кальцію.

Горіхові пасти корисні для всіх, їх сообливо радять дітям та школярам, студентам і спортсменам, тим, хто часто сидіть на дієті, має великі фізичні та розумові навантаження.

Топ -7 українських виробників горіхових паст

Горіхові пасти стають дедалі популярніші, тож і виробників стає більше. Але головний принцип, за яким варто обирати продукт - натуральність інгредієнтів.

Під ТМ Peanut Butter виробляють 11 видів горіхових паст. Гарне пакувавання, свіжа та однорідна 100% натуральна паста, яка не гусне.

ТМ Pinat вже 6 років пропонує українцям 8 видів унікальних горіхових паст з екогологічно чистого продукту і без ГМО. Власне виробництво знаходиться у Вінниці. Принципо не використовують гідрогенізоровані жири та пальмову олію.

ТМ Ecoliya (Еколія) виробляє класичні натуральні пасти - з арахісу, мигдалю та волоського горіха за традиційною технологією шляхом перетирання між кам'яними жорнами сирого насіння або горіхів до стану виділення масляної основи. В асортименті є і суперфуди - урбечі - пасти з насіння кунжуту, гарбуза, соняшника, льону, коноплі, з ядер ябрикосових кісточок.

Горіхові пасти київської ТМ Бурундук (burunduk) виробляють в Україні з 2014 року без цукру, трансжирів та консервантів. В лінійці паст є: арахісова, мигдалева, фундукова, кеш'ю.

Під ТМ Master BOB окрім широкого вибору арахісових паст, можна придбати мигдальну пасту, пасту з кешью, лісового горіха, насіння льону, кунжуту та гарбуза. Є незвичайні смакові поєднання з кокосом, фініками та спеціями. Виробництво розташоване у Вінниці.

Читай также: Арахісова паста від ТМ MANTECA

Арахісова паста від ТМ Mаnteca - це натуральний енергетичний та поживний продукт, без солі, цукру, та небажаних добавок. Унікальні смаки паст від цієї ТМ - арахісова з білим шоколадом, з керобом, з ягодами (журавлина, курага, фініки, родзинки). Виробництво знаходиться у Львові.

Компанія Том з 2012 року працює у Львові та виробляє пасти під одноіменною торговою маркою. Використовують тільки відбірний смажений арахіс. В асортименті арахісові пасти 10 різних смаків: нейтральний, солоний, солодкий, з чорносливом, шоколадом, медом, курагою, шматочками арахісу, родзинками та журавлиною.

Найкраще горіхова паста смакує з фруктами, сиром, вівсяною кашою. Її також можна додавати до випічки та млинців, намазувати на шматок хліба, поєднувати з джемом чи просто їсти ложкою. Та споживайте її вміру, бо паста - калорійний продукт, а горіхи - ще той алерген.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK