Веганські продукти: ТОП-5 українських виробників

Бути веганом просто, легко та дуже приємно, коли під рукою є чималий асортимент продуктів тільки на рослинній основі. А ще радує, що виробників веганських продуктів в Україні нині побільшало.

Редакція Food&Mood зібрала власний список брендів, які виробляють корисну та смачну їжу для веганів.

VforVegan: йогурти, молоко, сири та сметана з горіхів

Читай также: Основные ошибки при отказе от мяса

Прихильникам здорового харчування, хто шукає молочні продукти у складі яких зовсім немає молока тварин, пропонуємо скуштувати йогурти, сири та сметану на рослинній основі. Засновники молодої компанії VforVegan з Києва зосередилися на виробництві веганських продуктів із горіхів:

  • рослинного молока з легкими нотками спецій;
  • питного натурального йогурта з пробіотиками;
  • сиру - сирого горіхового ферментованого та ніжного крем-сир з кеш'ю;
  • сметани.

Активно використовують грецький та кеш'ю. Із них готують безглютенові йогурти в густому-їстівному та питному варіантах, методом ферментації на рослинному пробіотику, який виділяють із квашеної капусти. У складі органічного продукту: вода, пробіотик, горіхи. І повний комплекс корисних мікроорганізмів для нормального функціонування кишківника. Веганський йогурт з кешью не містить глютена, він поживний і незамінний для любителів йогуртових боулів на сніданок. 

Читай также: Как приготовить ультрамодный смузи-боул

З горіхів також виходять чудові сири - м'які крафтові з різними смаками та пармезан. Загущують їх натуральним агар-агаром, додають для смаку суху цибулю та паприку.

Сир з грецького горіха за смаком нагадує веганську котлету - і це чудовий варіант для перекусу. Сир з кеш'ю м'який, нейтральний на смак, з нотками пива в ароматі, підійде для салату чи брускети.

Парамезан з кеш'ю - крихкий, ніжний та солодкий, чудово тамує голод, багатий на клітковину, рослинний білок і вітамін Е. У складі: горіхи кеш'ю, кокосова олія, місо паста, яблучний оцет, часник, морська сіль.

На вибір також молоко та сметана з грецього горіха та кеш'ю. Технологію приготування сирів розробила експерт-сировар, відома фромаж'є та шеф-кухар Ольга Терницька.

Зелена корова: молоко, тофу, хумус, фалафель, пасти з бобових та фруктів

Продукти з сої - гарна альтернатива не тільки для веганів, а й для людей, які дотримуються безлактозної дієти. Соя багата на ті ж мікроелементи, що й м'ясо тварин. Вона містить 40% білка, амінокислоти, кальцій, калій, клітковину та інші. 

Бренд Зелена корова зі Львова взяв сою за основу для виробництва більшості своєї продукції. Бо соєві продукти мають багато варіантів приготування. Їх запікають, маринують, додають в салати, закуски, супи, соуси та десерти. Використовують тільки певний сорт сої з вітчизняних полів і без ГМО.

З соєвих бобів роблять молоко біло-кремового кольору, воно має солодкий смак з горіховими нотками. напій дієтичний, бо має жирність 1,5%. В асортименті є класичне соєве молоко, з додавання ванілі та абрикоса.

Соєве молоко використовують для приготування сиру тофу, який скромно називають "м'ясом без кісток", а ще він легко засвоюється організмом. 

Читай также: Виктория Пинхасова: «Я сыроедила больше года»

Із продуктів цього бренду можна розписати меню на день:

  • на сніданок - молоко та горіхові пасти;
  • на обід - овочі та фалафель(тефтелі з нуту, рису, окари і соєвого соусу);
  • на вечерю - хумус(закуска з нуту і сезамової пасти), бутерброд з паштетом тощо;
  • на десерт - керобелла (солодка паста без цукру з фініків, арахісу і керобу).

У виробника є паштети на будь-який смак: із зеленню, з томатами та часником, паприкою, смаженою цибулею. У складі продукту: спеції, прянності, соєва окара.

Оригінальні рослинні продукти харчування бренду Зелеан корова не містять косервантів, холестерину, лактози.

VeganCity: оригінальні веганські страви

Команда VeganCity об'єднує veggie-заклади, багато ресторанів та шеф-кухарів, які готують різноманітні страви для веганів. Тут вчать готувати мегакруті та корисні страви, розробляють креативне veg-меню для веганів та вегетаріанців. 

Читай также: Чем полезен сыр тофу

VeganCity пропонує їсти не просто тофу, а тофу в соєвому соусі, в норі або маринувати тофу в спеціях. Наприклад, смачний сир тофу в норі.

Готує страву бренд-шеф корпоративної кухні компанії Smartline Group Сергій Бойко. Замаринований у спеціях та соєвому соусі сир тофу треба замотати у норі та підсмажити на оливковій олії. А ще можна готувати веганські сирники з кеш'ю та тофу.

bez CAXAPA: натуральні цукерки без цукру

Солодкого хочеться всім. А тим, хто відмовився від цукру, можна смакувати альтернативні цукерки, які готують із фруктів, сухофруктів, висівок, горіхів, насіння та клітковини.

Брен bez CAXAPA виготовляє корисні цукерки на всі смаки: капучино, шоколад, кокос, чіа та багато інших.

  • Найніжніша цукерка - мигдальна. У її складі три інгредієнти: мигдаль, кокос, какао.
  • Найкорисніша цукерка - з чіа. У її складі насіння чіа, смажений арахіс, гімалайська сіль, кероб.
  • Найнезвичайніша цукерка - гібіскус, до її складу входять: фінік, курага, каркаде.

В асортименті є цукерки на основі кунжуту, імбиру, фініка та інших. Їх дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання, а ще це чудовий подарунок!

Peanut Butter: горіхові пасти на будь-який смак

Горіхова паста калорійний та корисний продукт. Чудовий варіант для поживного сніданку чи енергійного перекусу після обіду. Її можна намазувати на тости, хлібці, млинці, додавати до вівсянки, поєднувати з фруктовим салатом тощо. 

Читай также: Гурманимо у вересні: які фудфестивалі варто відвідати

Бренд Peanut Butter виробляє декільки видів смакоти, для всеїдних ласунів та веганів. Використовують для цього популярні горіхи: арахіс, мигдаль, кеш'ю, фундук; та насіння кунжуту. На смак пасти є: солоні, солодкі, шоколадні, зі шматочками мелених горіхів, з родзинками, корицею, з медом тощо. Окремо роблять пасту з сирого арахісу - спеціально для веганів.

Та не захоплюйтеся занадто. У великій кількості споживати горіхові пасти не варто. Продукт калорійний, а вам не потрібна зайва вага. Оптимально споживати не більше 2 столових ложок на день.

Насолоджуйтесь корисними продуктами!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK