Яким людям просто необхідно істи малину?

Ця ароматна і ніжна ягода поєднує в собі величезну користь, а також має чудовий смак, за рахунок якого ця ягода набула широкого поширення в кулінарії.

Кому вона принесе найбільшу користь?

Малина особливо корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, завдяки їй покращується травлення, робота нирок і знімаються набряки сечового міхура.

Малина має жарознижуючу, знеболюючу і потогінну засобом, що дуже допомагає при простудних захворюваннях. Тому, якщо ви захворіли літом, включіть в меню ягоди малини. І варто запастися на зиму декількома баночками малини або заморозити цю корисну ягоду. 

Читай также: Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Вважається що малина допомагає при безплідді, статевому безсиллі і неврастенії, діабеті і запаленнях суглобів, гінекологічних хворобах, відновлює серцевий ритм, а також попереджає лейкемію.

Корисна малина для дітей, передусім проти рахіту. Дуже невелика кількість ягід і фруктів містить вітамін D, а у складі малини його міститься досить багато, тому саме нею можна замінити риб'ячий жир. В середньому дитяча норма - 70 г ягід малини в день.

В народній медицині відомі властивості малини вирішувати проблеми при статевому безсиллі і безплідді у чоловіків. Причому тут ефективні як свіжі ягоди, так і різні чаї та настоянки.

Великим плюсом малини є також те, що вона не калорійна. Її калорійність становить всього 41 калорію на 100 грамів продукту.

Читай также: ТОП-5 вкусных рецептов малинового варенья

Однак не слід вживати цю ягоди без міри, так як вона може викликати сильну алергічну реакцію. Для здорової людини оптимальна норма - до 2 склянок на день.

Будьте здорові! 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK