Страва дня: рататуй на галеті

Фото: www.istockphoto.com

Історія рататуя дуже цікава та неоднозначна. Як і рецептів - безліч! Є навіть такий цікавий, в якому поєднуються дві найвідоміші французькі страви - рататуй і галета.

Рататуй на галеті - мабуть, французька відповідь італійській піцці, смачна і дуже соковита!

Складові:

Для галети:

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Борошно житнє - 100 г
  • Вода гаряча – 80 мл
  • Олія - 50 мл
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Баклажан – 1 шт. (Середній)
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт. (Великий)
  • Сир Пармезан – 0,5 ст.л.
  • Зелень – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Спеції - за смаком та бажанням

Спосіб приготування:

  1. Спочатку приготуємо галету. Викладіть усі інгредієнти. У мисці змішайте обидва види борошна, додайте сіль, розпушувач. У центрі зробіть лунку і влийте гарячу воду та олію. Замісити тісто. Залишіть його під рушником.
  2. А тепер приступіть до приготування начинки. Всі овочі наріжте тонкими кільцями приблизно по 4 мм.
  3. Потім обсмажте баклажан та кабачок по черзі на сухій сковороді без олії. Дайте їм охолонути.
  4. Тісто розкотайте на аркуші білого пергаменту. Змастіть центр галетного тіста томатною пастою, трохи посоліть, якщо паста прісна, і посипте орегано.
  5. Овочі розкладіть по колу, чергуючи один з одним: баклажан, кабачок, колічко помідора. Злегка посоліть.
  6. Закрийте тісто як для галети, загинаючи краї нагору, на начинку.
  7. Посипте рататуй тертим пармезаном. Якщо використовується інший сир, то посипайте їм перед готовністю.
  8. Випікайте рататуй на галеті за 180 градусів близько 30 хвилин.

Фото: www.istockphoto.com

Смачного!

Читай также: Рецепт на ужин: киш с помидорами черри

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як готується класичний французький рататуй та ділилися відео-рецептом приготування галети з пастернаком.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK