Як приготувати торт-еклер

Він не схожий ні на один інший. Ніжний, вершковий, так і тане в роті. Торт-еклер-справжнє свято смаку. Такий торт можна сміливо приготувати для святкового столу або для сімейного чаювання. Сподобається він всім: а любителям еклерів - особливо. Якщо торт має бути поданий на наступний день - ввечері, то ви можете приготувати заздалегідь крем, який можна зберігати в холодильнику. А ось основу з заварного тіста слід випекти в день подачі, щоб вона залишалася, як можна довше хрусткою.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно - 150 г
  • Яйця - 3-4 шт.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Вода - 250 мл
  • Сіль - дрібка

Читай также: Торт Kinder delice: пошаговый рецепт

Для начинки:

  • Сир - 300 г
  • Брусниця - 150 г
  • Цукор - 75 г
  • Желатин - 10 г
  • Вершки - 150

Спосіб приготування:

1. Спочатку нагрійте воду з дрібкою солі, зробити це краще в сотейнику.

2. До них додайте нарізане кубиками вершкове масло.

3. Розтопіть масло, помішуючи. Після додайте борошно і розмішуйте, поки все тісто не збереться в грудку. Зніміть сотейник з вогню.

4. Тепер додайте яйце, перемішайте і дайте охолонути трохи.

5. Далі по одному додавайте яйця, що залишилися, ретельно помішуючи.

6. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок з широкою насадкою. На застелений пергаментним папером деко видавіть тісто у вигляді спіралі. Останній виток спіралі повинен бути подвійним, щоб вийшов бортик.

7. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

8. Вийміть і дайте охолонути.

9. Приготуйте крем. Для цього замочіть желатин в невеликій кількості холодної кип'яченої води на 10 хвилин. Потім поставте на слабкий вогонь і прогрійте, помішуючи, не доводячи до кипіння.

10. Сир збийте разом з цукром. Коли цукор розчиниться, додайте желатин.

11. Холодні вершки збийте. Половину вершків разом з промитими ягодами додайте до сиру і акуратно перемішайте лопаткою. Викладіть отриманий крем в основу з тіста і поставте в холодильник на годину. Прикрасьте вершками і ягодами.

Читай также: Как начинить эклеры

Смачного! Нагадаємо, раніше ми публікували цікаві факти про еклери і їх класичний рецепт .