Рецепт літнього десерту: рисовий пудинг із вишнею

Фото: https://istockphoto.com

Пудінг - традиційна англійська страва , Яке готується з чого завгодно і поєднує в одному блюді різні техніки приготування, міксів інгредієнтів та смаків. Рисовий пудинг – відмінний варіант смачного та нежирного десерту, який допомагає роботі органів шлунково-кишкового тракту.

Відмінний варіант для літа – рисовий пудинг з вишнею

Читай также: Віденський пиріг з вишнею: покроковий рецепт

Складові:

  • рис круглий – 125 грам
  • молоко – літр
  • вершки – 400 мл
  • вишня (морожена без кісточок) – 500 грам
  • цукор – 250 грам
  • мигдаль тертий – 50 грам
  • ваніль – стручок
  • крохмаль картопляний – столова ложка
  • кориця – паличка
  • сіль - щіпка
  • цукрова пудра – за бажанням.

Приготування:

1. Вилийте молоко в сотейник, додайте в нього ванільні зерна зі стручка.

2. Додайте рис, сіль та 50 грам цукру.

3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть близько 20 хвилин, постійно помішуючи.

4. Перекладіть рис у відповідну ємність, накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник. Рис має повністю охолонути.

5. Збийте вершки в міцну піну і додайте|добавляйте| до рису, акуратно перемішавши.

Читай также: Рецепт лимонаду а-ля Мохіто (на зайняту господиню)

6. Викладіть вишню у сотейник.

7. Додайте цукор, що залишився, і паличку кориці.

8. Перемішайте та готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин після закипання.

9. Заберіть сотейник із плити.

10. Змішайте крохмаль зі столовою ложкою води та додайте до вишні, перемішайте.

11. Вийміть коричневу паличку.

12. Обсмажте тертий мигдаль на сухій сковороді.

13. Подавайте рисовий пудинг, додавши зверху теплу вишню, присипаний тертим мигдалем та цукровою пудрою.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK