Медові мікси від Меда-шмеда!

Як думаєте, які смаки ховаються під назвою «Няш-мяш», «Фокс мажор», «Чіх-пих»? А які асоціації з «Ванільний хрущ», «Медвед», «Мохіто»? А про що вам говорить «Песець-молодець» і «Ядрьон батон»? Цікаво? Так! А ще дуже оригінально і яскраво!

Сьогодні ми розповідаємо про мед, але не звичайний мед, а мед-шмед! А він сильно відрізняється від звичного для нас меду – і за смаком, і за виглядом. Кожен мед-шмед має свій смак, свій колір і свого героя, а ще – несе користь і позитив!  

Команда Шмаковка – творці і вигадники кольорових баночок і смакоти в них – люди цікаві, веселі і дещо авантюрні. Ми вихопили Тимура, Машу і Катю на пів годинки і розпитали про все-все-все.

У вас прямо Тимур і його команда! Така дружна енергійна компанія – любо глянути! Як вона склалася?

Всі ми вперше перетнулися на одному волонтерському проекті у с. Баранівка на Полтавщині, познайомилися. Потім обставини так склалися, що всім нам дуже сподобалося у селі, де проходив проект. І ми купили там окремі будинки. З часом, ще більше потоваришували, а Тимур з Машею навіть закохалися і одружилися!

У нас схожі погляди на життя і всім хотілося робити щось натуральне і при цьому естетичне. Планували виготовляти шмед саме в селі Баранівка, там багато пасічників. Але з логістичної точки зору це виявилося не вигідним, тому вирішили робити все у Києві, де на той час всі мали іншу роботу. Тимур займався web-дизайном, Маша працювала у сфері медицини, а Катя – аналітиком на одному з українських телеканалів.

Зараз Марія майже весь час присвячує  виробництву та взаємодії з магазинами-партнерами, Тимур відповідає за технічні питання та дизайн, а Катя – за маркетинг та просування. Тимур і Катя досі суміщають основну роботу з роботою над медом-шмедом.

Як народилася ідея робити мед особливим? Напевне, окрім вас цього не робить більше ніхто?

Одного разу наша спільна подруга привезла із закордонної мандрівки мед із корицею. І ми подумали: чому б не спробувати змішувати мед не тільки з горіхами, як у нас заведено, але й з чимось іншим? Почали експериментувати. Спочатку мало що виходило, але шляхом проб та помилок, через місяць, ми вивели перші 5 смаків – і понеслося! Крім смаків ми також вигадали персонажів та кумедні назви для кожного смаку. Це був найвеселіший етап у створенні меду-шмеду!

Ми були першими в Україні, хто став змішувати мед із м’ятою, чабрецем, апельсиновою цедрою і іншими травами та спеціями. Зараз з’являються конкуренти, але це тільки бадьорить, підбиває рухатися далі, бути кращими!

Скільки часу знадобилося, щоб організувати виробництво і як все відбувається зараз?

Все почалося на домашній кухні Каті, і досить довгий час саме там і відбувалося виробництво. Перше напівавтоматичне обладнання було придбане вже за 4 місяці після старту. Зараз у нас дві напівавтоматичні машини для змішування і фасування. Спонсорів не залучали, вклали свої гроші, і досі інвестуємо у розвиток.

Виробництво складається із декількох етапів: підготовка меду і інгредієнтів, стерилізація баночок, перемішування меду з інгредієнтами, розфасовка меду-шмеду по баночках, упаковка продукції.

У вас винятковий набір смаків. Ви всі їх вигадали самі?

Так, рецепти проробляли самостійно, на основі власних смаків. Спочатку з’явилися п’ять: із м’ятою, із корицею та ваніллю, із корицею та фініком, із насінням кропу, із перцем чилі, базиліком і коріандром, потім додали ще три види: із чабрецем, із цедрою апельсину, із імбиром.

А як ви надаєте меду такі смаки? В процесі приготування корисні властивості зберігаються?

Мед-шмед отримується шляхом механічного змішування, без нагрівання, тому зберігає всі корисні властивості справжнього меду та цілющі якості трав і спецій, які додаються. Ніякої термічної обробки, жодних консервантів чи підсилювачів смаку – все тільки натуральне. Крім того, це дуже смачно і подобається не тільки медолюбам, але й тим, хто не їсть класичний мед!

Як обираєте постачальників меду і слідкуєте за якістю?

Ми дуже ретельно підходимо до питання закупки меду. По-перше, нам підходить не весь мед, а тільки соняшниковий, який має певні особливості. Співпрацюємо із постачальниками із Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей, які мають всі необхідні документи на мед.

А яким чином знайомите покупців із власною продукцією?

Намагаємося приймати участь у різноманітних фестивалях, одними з останніх були Всі.Свої  та В пошуках Made in Ukraine. Також у нас є сайт www.shmakovka.com.ua, через який можна замовити продукцію, і сторінки в основних соціальних мережах Facebook та Instagram.

А ще ми представлені в торгівельних мережах Штуки та UaMade.

Хто ваші основні покупці?

Люди, які люблять солоденьке. Особливо мед-шмед подобається дітям, навіть тим, хто не любить звичайний мед. Дуже часто купують мед-шмед набір на подарунок – адже це корисна смакота якою і фігури не зіпсувати і приємно здивувати.

Як люди реагують на незвичні для себе смаки?  Який смак улюблений у споживачів?

Були різні випадки. На одній виставці, дівчина, яка скуштувала мед-шмед, навіть попросила дозволу обійняти нас, настільки їй сподобався смак “Ванільного хруща” із корицею і ваніллю! Зараз найбільш популярним смаком є мед-шмед із м’ятою та із цедрою апельсину.

Де наші читачі можуть спробувати та придбати мед-шмед?

Завітайте на наш сайт www.shmakovka.com.ua і оберіть смак, або замовте мед-шмед набір на подарунок чи просто собі коханим. Також у нас на сайті є перелік магазинів-партнерів, де представлена наша продукція, і карта їх розміщення. Можливо, ви живете або працюєте десь поряд!

Приєднуйтесь до нас у Facebook та Instagram  і дізнавайтеся першими у яких фестивалях та заходах ми братимемо участь, щоб прийти і все продегустувати!

Яких новинок варто чекати у майбутньому, які плани на розвиток?

Вже ось-ось ми плануємо запустити ще один смак, але поки тримаємо у секреті, який саме. Це сюрприз!

Що ви побажаєте нашим читачам?

Позитивних вам емоцій та продуктів!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK