Лабораторія варення – ексклюзивна консервація

Гарне художнє оформлення і досконалий смак звичного з дитинства десерту – варення. Фрукти, ягоди та овочі у незвичайних поєднаннях, з мінімальною кількістю цукру, вміло доповнені корицею чи гвоздикою… справжня насолода і для дорослих, і для дітей. З продукцією від ТМ Лабораторія варення інакше і бути не може, адже тут працюють справжні експерти!

Сьогодні говоримо з Наталею Горбачевською, засновницею та ідейним натхненником проекту «Лабораторія Варення».

Наталю, розкажіть про себе і про те, як з'явилася ідея почати власну справу. І чому саме варення?

Недарма на наших баночках вказано «дивовижне бабусине варення…» – наш технолог – це справжня бабуся одного із співзасновників проекту.

На кухні вона справжня чарівниця – так, як готує вона, нам здається, не зможуть приготувати в жодному, навіть найкращому ресторані. Рецепти, які передавалися з покоління в покоління, оживають на її кухні і дарують незабутні відчуття. Бабуся використовує особливі рецепти, які допомагають зберігати вітаміни та корисні властивості овочів та фруктів. Одного разу, насолоджуючись її варенням, ми вгадували-вгадували, з чого воно, та не вгадали. Здавалося, що то ананасне варення, а виявилося – з кабачків з лимоном. І настав момент, коли нам захотілося поділитися ним з усім світом.

З чого почали і хто вам допоміг у реалізації своєї мрії?

Це не перший мій бізнес-проект. Я ще допомагаю чоловікові в його справах. Варення – це поки що, скоріше таке красиве дівчаче хобі. Також, для мене як маркетолога із міжнародним досвідом, це повністю нова сфера – адже просування товарів на ринку кардинально відрізняється від просування послуг. До варення ми працювали тільки з послугами.

Проект варення почався з того, що ми вирішили по особливому привітати наших любих клієнтів. Тому саме для них була підготовлена спеціальна пілотна партія гарбузового варення – воно було червоно-гарячого кольору, саме під 2017 рік червоного півня.  Ми отримали багато позитивних відгуків щодо оформлення та смакових властивостей нашої продукції. І це надихнуло нас продовжувати виробництво натурального варення, поступово збільшуючи об’єми та розширюючи асортимент.

Як народилася назва: Jam Laboratory - Лабораторія Варення?

Лабораторія Варення – це місце, де панує алхімія і де із звичайних та незвичайних поєднань фруктів та овочів народжуються магічні смаки. Наприклад, в нас в асортименті є яблучний конфітюр – здавалося б, що простіше. Але це довершений конфітюр, який обожнюють наші клієнти. Здається, без магії тут не обійшлося.

Ви пропонуєте відчути гру смаку, його нотки, створюючи цілі колекції варення. Познайомте нас з кулінарними відкриттями, зробленими в Лабораторії Варення!

Перша наша «солодка» колекція була гарбузовою. Цей овоч не тільки має м’який та ніжний смак, але й може похвалитися великою користю для організму. Для нас стало відкриттям, що батьки купували наше гарбузове варення для дітей, які не люблять гарбуз – з Лабораторією Варення діти почали їсти гарбуза!

Грушеву колекцію ми створили також не просто так – ми розуміли, що грушевого варення на ринку зовсім мало (воно не просте в приготуванні, крім того, груша доволі дорогий фрукт). Наші фаворити на сьогодні – груша та перець чилі, груша з бодяном, груша з лимоном та груша з апельсином. Кожен знайде в цій колекції для себе щось магічне.

Ще один наш експеримент – це створення ніжної «жіночної» колекції солодкого варення з яблук. В руках наших експертів воно перетворюється на смаколики, від яких дуже важко відірватися. Найулюбленішими серед наших клієнтів та співробітників стали яблуко з вишнею та яблуко з пелюстками троянди.

Справжнім відкриттям для нас стало варення з мандаринів з коньяком. Цей смак прийшовся до вподоби як чоловікам, так і жінкам. Випустивши лімітовану колекцію, яка швидко знайшла своїх поціновувачів, ми зрозуміли, що такого варення треба зробити ще. Тим паче, що про нього постійно запитували наші клієнти та партнери.

Ви виступаєте за здорове харчування, як втілюєте цю ідею при виробництві варення?

Найголовнішою цінністю нашої продукції є її натуральність. Ми використовуємо лише натуральні консерванти (цукор, винний та яблучний оцет) і абсолютно проти всіляких штучних додатків («єшки», таке інше). При цьому, за нашою технологією у варення ми кладемо в 2 рази менше цукру, ніж це передбачено класичними рецептами.

Розкажіть детальніше про несолодке варення-соус – як народилася ідея його готувати та з чим варення-соус найкраще смакує.

Несолодке варення чатні дуже полюбляють у Британії. Його додають до страв із м’яса, риби, сирів та до гарнірів. Чатні взагалі прийшли до Великої Британії з Індії, а ми вже запозичили ці рецепти з маленьких фермерських ринків Британії.

Звичайно, нам довелося знайомити клієнтів з цим незвичним для України смаком – адже несолодке варення це щось новеньке в нашій країні. Але згодом, посмакувавши чатні, клієнти стали замовляти їх собі та своїм знайомим, друзям, співробітникам у подарунок. На сьогодні колекція чатні складається з гарбузового, бурякового, лимонного та яблучного варіанту.

Познайомте нас із виробництвом: де воно знаходиться, наскільки автоматизоване, як обираєте інгредієнти, готуєте варення цілий рік, чи це сезонний процес…

Виробництво у нас знаходиться в Києві та поки що зовсім невеличких розмірів. Але ми збираємося розширюватися. Варити варення збираємося цілий рік, адже сезонні фрукти бувають лише в сезон. Тож, аби радувати клієнтів осінню та зимою, доведеться усе літо готуватися. Всі інгредієнти для приготування варення та соусів обирає наш технолог, ми також співпрацюємо з декількома фермерськими господарствами, що постачають нам продукцію.

У вас дуже гарне пакування баночок з варенням та подарункові набори. Ви все це робите самі чи в когось замовляєте?

Весь декор на баночках роблять наші співробітники власноруч. І, повірте, це не так легко, як здається. Проте, ми не збираємося відмовлятися від прикрас, оскільки багато хто з наших клієнтів дуже хвалять нашу продукцію не тільки за смакові якості, але й за зовнішній вигляд.

Дерев’яні ящички ми замовляємо у майстра, який робить їх з натурального дерева власноруч. А потім ще й розфарбовує. Також пропонуємо пакування з фанери та з картону, аби задовольнити попит на різний гаманець.

Які плани на майбутнє?

Заполонити світ найсмачнішим варенням від Лабораторії Варення! Жарт. Насправді, у нас є багато задумів, серед яких співробітництво з весільними салонами, ресторанами, спортивними клубами тощо. Адже наша продукція не тільки смачна і корисна, а й має дуже гарний вигляд і чудово підходить в якості подарунка.

Поділіться контактами, щоб наші читачі могли замовити варення від Jam Laboratory - Лабораторії Варення.

Ознайомитися з асортиментом та зробити замовлення можна у нас на сайті або зателефонувавши по номеру: +38 (067) 472-45-50, чи написавши на пошту zakaz@jamlab.com.ua

Також, запрошуємо в гості в наш шоурум за адресою: м. Київ, вул. Туполєва, 19, 3-й поверх, та приєднатись до нас у Facebook – тут ми повідомляємо про всі свої новини.

Дякую за цікаву розмову, ваші побажання нашим читачам!

В цю гарну весняну пору ми хочемо побажати всім натхнення, радості, побільше щасливих та приємних моментів у житті. А якщо ви не знаєте, з чого почати – почніть з ложки солодкого (чи не солодкого) варення від Лабораторії Варення і відкрийте для себе життя заново!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK