Ці трави живі – природна магія в трав’яному чаї

Земля дарує нам  величезну кількість трав, у кожній з яких закладено неймовірну силу та енергію. Наші предки високо цінували та широко застосовували цілюще зілля і при лікуванні хвороб, і в повсякденному житті. Засновниця бренду «Ці трави живі» та ecoshyk family, Анна, є однією з тих людей, котрі збирають накопичений з покоління в покоління досвід про трави. Своїми знаннями вона залюбки ділиться з нами.

«Ці трави живі», – говорите ви. Розкажіть про себе, ваші погляди на життя та ставлення до природи, трав. Хто привив вам любов до навколишнього світу?

Природа – це я. Природа – це мій дім. Природа – це процеси, завдяки яким ми живі і можемо насолоджуватися тим, відчувати себе, любити. Перші взаємодії з травами сягають ще мого дитинства. Від бабусиної м’яти, меліси, календули, калини та лимонника починалися знайомства з лікарськими рослинами.

Глибше та свідоме занурення в світ трав сталося в Карпатах, кілька років тому. Це був час дауншифтінгу в будиночку на горі, вище за нас жили лише смереки, вівці та вся інша містична флора-фауна. Сильно та потужно. Цікаво та натхненно. Коли живеш в природі, легко відчути та побачити, що «Ці трави живі».

До речі, у назві слово «Ці»  веде нас глибше, ніж тандем двох літер. Він сягає китайської філософії, де Ці – подих енергії життя. У цьому концепт і значення. Трави транслюють нам життєдайну енергію. Так ми відчуваємо. Через напій трави дарують нам частинку заряду від Землі, Сонця та Повітря.

Звідки ви черпали знання про трави та їх якості?

Частина знань перейшла від бабусі, частина від інших знахарів, частина від старих книжок, а частина із сучасних видань. Більше 4-х років я працю з травами різних властивостей, всі збори які виходять у світ від імені бренду – пропущені через себе, власний досвід взаємодії. Окрім того, в чайні композиції входять лише ті трави, які підходять для щоденного вживання і не мають протипоказань. Звісно, навіть та ж сама м’ята може стати небезпечною, якщо нею зловживати. А ще існує індивідуальна чутливість. Треба пробувати і дотримуватися рекомендацій, які ми надаємо до кожного збору, особливо вагітним та мамам з дітками на грудному вигодовуванні.

Що підштовхнуло вас до думки почати ділитися своїми трав’яними зборами з іншими?

Все сталося саме собою. Спочатку ми робили збори для себе, потім чаювали з друзями і далі захотілося ділитися з іншими, спраглими до трав’яного чаю людьми. Back to natural.

Де ви збираєте трави?

Трави збираємо в Карпатах, на екологічному хуторі Одещини, в органічному саду #plentygarden, в саду бабусі та інших місцях, де ми буваємо. Також до нас приїздять трави з Алтаю, Бурятії, Тайланду та інших країн Азії.

Чи правда, що для того щоб трав’яний збір володів цілющими властивостями, кожну рослину треба збирати у певний період року, і навіть у певні години дня?

Так, правда. Листочки збираємо до цвітіння, квіти – у період бутонів або цвітіння, а ягоди під час дозрівання, деякі після першого заморозку. Корені збирати треба глибокої осені або ранньої весни. Це загалом, а до кожної рослини свій підхід. Щодо періоду дня – то це зазвичай кілька годин після того, як зійшла роса і вже увечері, на заході сонця. Також можна підлаштовуватися під фази місяця. Це теж має значення, особливо у зберіганні. Найголовніше, це спілкуватися з рослинами коли йдеш на заготівлю.

Розкажіть про свій асортимент: які чаї ви пропонуєте і якими корисними властивостями володіє такий чай?

На сьогодні маємо в активі 6 різновидів екзотичного чаю та 3 класичного трав’яного, в розробці ще 2 чаї спеціального призначення.

Екзотичні збори – це купаж із рідних трав та заморських рослин. Ми вважаємо, що найкорисніше пити чай із того, що дарує нам наша найближча природа. Але у період повної глобалізації та єднання планети у щось цілісне, ця межа стирається, і тому екзотики ми теж не цураємося. Увесь чай, якого б він не був кольору, є абсолютно натуральним та безпечним щодо вживання.

Фаворитом в асортименті є Green love potion. Чай малахітового кольору з тонізуючою пробуджуючою дією. Рекомендуємо пити в компанії друзів.

Magic herbal tea – фіолетовий чай з цілими ягодами малини. Ніжний, з кислинкою, жіночий. Омолоджуючий, вітамінний.

Blueberry tea – глибокий синій, з ягодами чорниці. Чайний настій гармонізує шостий енергетичний центр – Аджна чакру. Позитивно впливає на зір. Підходить для процесу схуднення.

Indigo tea – чай «медитація кольором». Майже без власного смаку. Натомість має виражений колір індіго. Спостерігаючи процес заварювання в склі або білому посуді – ми перебуваємо тут і зараз. Це натхнений красивий танець квітів. Із додаванням соку цитрусових колір змінюється на фіолетовий. Магія. Індіго смачно комбінувати з ягодами та деякими іншими травами.

Shamanic tea – чай пробудження. Виражена, м’яка, тривала тонізуюча дія. Чай-медитація. Смак неповторний. Підходить для активної творчої та фізичної зайнятості. Ідеальний для спілкування з духами Природи.

Lavanda sea tea – чай ультрамарин. Виражений смак морського різнотрав’я. Заспокійлива дія. Насолода відпочинку. Релакс.

Великою популярністю користується Detox tea. Це особлива композиція трав для очищення організму. Більш детально про цей збір та інші трави на сторінці Facebook.

Асортимент постійно оновлюється, і не тільки чаєм. Тепер у нас в наявності трав`яні благовонія #plenty_incense  з органічного саду та трав’яні суміші для куріння #somasmoke. Наша @ecoshyk family росте!

У вас цікаве пакування чаю…

У пакуванні авторських композицій, які досить кропітливо створюються, є медитатив та свої принципи. Весь процес проводиться вручну.

Варто звернути увагу на упаковку. Ми довгий час експериментували з тим і нарешті вийшло.  Упаковка відповідає концепції еко-френдлі і це для нас є дуже важливим моментом. Паперова обгортка легко може піти на утилізацію, або навіть допомогти у розпалюванні багаття. Адже так просто взяти зручний пак з собою у подорож на природу. Еко крафт, з якого виготовлена упаковка, містить в собі високий відсоток вже переробленого паперу. Внутрішній шар пергаменту – чиста целюлоза. Ми сподіваємося, що кожен наш покупець є свідомим і продовжує екологічні кроки, піклуючись про утилізацію упаковки.

Як правильно заварювати трав’яні чаї, щоб вони були максимально корисними та смачними?

Інтуїтивно та в хорошому настрої.

Ягідний чай достатнього настоювати від 15 хв, або і на ніч, якщо це шипшина, наприклад. Із квітів і трав чай настоюється від 5-10 хв. Заварювати деякі трави можна навіть холодною водою, це буде справжній raw herbal tea.

Наші композиції ми рекомендуємо заварювати від 5-12 хвилин, кожен купаж по-різному. На звороті упаковки є вся необхідна інформація. Єдине, чого не пише інструкція  – це пропорції трав’яної суміші. Від комбінації залежатиме не тільки смак, але і магічний колір напою. Смак буде вдалий за будь-яких пропорцій, так підібрано склад, а от із відтінками кольору можна гратися. Інформацію щодо комбінацій залюбки надаємо нашим покупцям особисто. Все просто і дуже меджік. Можна відчути себе алхіміком, або чарівником, кому що більше до душі.

Як можна зробити у вас замовлення?

Замовлення оформляється зі сторінки на Facebook або Instagram. Інші контакти: е-mail ecoshyk@gmail.com, telegram, viber +380978498850.

Дякую за надзвичайно цікаву розмову! Що побажаєте читачам?

Насолоджуватися життям сповна!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK