Як приготувати австрійські "Рвані млинці"

Фото: www.istockphoto.com

За легендою, цей сніданок був улюбленою стравою австрійського імператора Франца Йосипа I (1830—1916), звідки й пішла його назва.

Назва складається з двох частин ньому. Kaiser та ньому. Schmarren. Kaiser перекладається з австрійської як "імепратор", але також як і "пастух". Слово Schmarrn використовується з XVI ст. і походить від нього. Schmer (сало, сирий тваринний жир). В австрійському діалекті Schmarrn також означає дурість, дурницю, неякісну та марну річ.

А інша легенда свідчить, що Франц Йосип дуже любив палачинки (солодкі млинці). І коли ті виходили надто товстими або рвалися в процесі приготування, то придворний кухар подавав їхній прислугі у формі кайзершмарна, тому що вони були не придатні для столу імператора.

У ще одній версії легенди солодкий омлет, що готувався для імператора, одного разу прилип до сковороди і порвався, засмучена куховарка хотіла його викинути, але імператор наказав подати страву на стіл як є, і в такому вигляді воно стало його улюбленим і було названо імператорським.

Але як би там не було, ці рвані млинці чомусь смачніші за деякі ідеально рівні. Як їх приготувати, дізнайтеся швидше за рецептом.

Фото: www.istockphoto.com

Складові:

  • 3 яйця
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки молока
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • цукрова пудра

для подачі:

  • сливове варення (традиційне доповнення) або яблучне пюре або смажені яблука, фруктовий соус тощо.

за бажанням:

  • 2 столові ложки родзинок, просочених ромом або іншим алкоголем
  • кориця

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте яйця (наприклад, у теплій воді). Замочіть ізюм (якщо ви його використовуєте) у гарячій воді.
  2. Насипте муку|борошно| в миску, додайте|добавляйте| молоко і перемішайте до однорідної маси. Додайте яєчні жовтки (залишіть яєчні білки) і ванільний цукор і знову перемішайте. Після додайте обсушені родзинки.
  3. Окремо збийте яєчні білки з невеликою щіпкою солі, доки вони не стануть густими. Додайте їх у жовткову масу і акуратно перемішайте ложкою, не руйнуючи збиту піну.
  4. Розігрійте сковороду з олією. Коли масло почне шипіти, розподіліть вершкове масло по всій поверхні сковороди, вилийте омлет і розливайте по сковороді.
  5. Смажте на слабкому вогні близько 5 хвилин або поки низ омлету не підрум'яниться. Потім переверніть його широкою лопаткою - омлет може порватися, тому що на наступному етапі ви поділяєте його на дрібніші шматочки, наприклад, за допомогою двох виделок.
  6. Шматочки омлету переверніть і обсмажте з іншого боку (не надто довго, доки тісто не затвердіє).
  7. Перекладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою та за бажанням - корицею.

Читай также: ТОП-5 рецептов необычных блинов

Подавайте з джемом чи яблучним пюре.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 5-ти секретах пишного омлету , а також розбиралися в тому, як сніданок впливає на старіння організму.


Давайте дружити! Ось наш Фейсбук , Pinterest , Телеграм . Додавайтеся в друзі!