Ледачі вареники: простий і зрозумілий рецепт

Фото: www.istockphoto.com

Лідачі вареники – це ужин, який часто готували наші мами та бабусі. І хай зараз у деяких будинках ця страва забута, про неї варто згадати. Особливо, якщо у вас вдома є дитина-"малоїжка" або "нехочуха".

Складові:

  • 400 г сиру з високим або низьким вмістом жиру,
  • дві столові ложки картопляної муки з гіркою,
  • 1 склянка пшеничної муки,
  • 1 яйця,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Лініві вареники починають із приготування сиру. Викладіть його в глибоку миску та приправте щипкою солі. Замісити сир до однорідності. Ми також можемо збивати сир на низькій швидкості блендера. Він має бути справді гладким. Пам'ятайте, що дрібніший сир, то краще буде текстура вареників.
  2. Додайте до сиру одне яйце із солью. Продовжуйте всі місіті. Ми також можемо використовувати картопля. Це має бути справді гладка маса.
  3. Потім викладіть сирну масу на тісто або кухонний стіл, присипаний мукою. Додайте пшеничну муку та картопляну муку. Місімо.
  4. Тісто має бути однорідним, щільним. Намагайтеся не присипати лишком борошном, щоб тісто не стало занадто твердим. Ми робимо це лише тоді, коли це потрібно.
  5. Формуємо два кульки із тесту. Шарики з тесту подрібнюють і розтягують, щоб сформувати довгий рулет.
  6. Отриманим ножем наріжте рулети з тесту на галушки шириною близько 2 див.
  7. Тим часом закип'ятіть воду і злегка посоліть. Коли вода закипити, викладіть до неї ліниві вареники. Готуємо їх кілька секунд. Вважаємо час від виходу на поверхню.
  8. Винявши їх із води, дайте їм трохи охолонути.

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Наши, родные: факты о варениках, знать которые стоит каждому

Ми можемо подавати їх класично, тобто із сахаром, а можемо і в несладкому варіанті - з панірувальними сухарями, обжареними на олії. Ми також можемо спробувати варіант, змішавши вареники з кількома чайними ложками песто!

Смачного!