Фото: www.istockphoto.com
Часникові стрілки зазвичай видаляють. Але розумні пані знають, що їх не можна викидати! Бо це чудовий інгредієнт для різноманітних страв.
Стрілки тушкують, відварюють, маринують, додають у різні салати і, звичайно ж, змастить. На виході отримуємо ароматні страви із приємним смаком.
Смажені часникові стрілки - загальні принципи приготування
Дуже важливо використовувати для змаження молоді, м'які. Їх сортують, промивають та нарізають. Довжина шматочків залежить від сковороди. Цілі стріли змастити рідко, тому що такі палички важко перевернути.
З чим можна змажити стрілки:
• яйця;
• гриби;
• різні овочі;
• м'ясо, птах;
• субпродукти.
Для змаження переважно використовують рослинне масло. До стрілок додають різні спеції: сіль, перець, коріандр, мускатний горіх. Вітаються різні соуси: майонез, соєві бобі, кетчуп, томатна паста. Страви чудово поєднуються з різноманітною зеленню: кропом, петрушкою, коріандром.
Фото: www.istockphoto.com
Смажені часникові стрілки - рецепт з луком і морквою
Страву вживають самостійно або з гарнірами.
Інгредієнти
• 2 лукуліні;
• 1 морква;
• 1 гарна пачка стрілок;
• 30 мл олії;
• 1 чайна ложка кунжуту;
• сіль та перець.
Приготування
1. На сковороду наливаємо олію, включаємо вогонь.
2. Лук нарізаємо соломкою, перекладаємо і обсмажуємо до прозорості.
3. Додати натерту соломкою моркву і злегка обжарити.
4. Часникові стрілки помити та обсушити, нарізати кусочками по п'ять сантиметрів. Покласти до сковороди до овочів.
5. Тушкувати під кришкою до м'якості.
6. Відкрити, додати вогню, посолити. Перець додати за смаком.
7. Готову страву посипати кунжутом. Для більшого аромату їх можна злегка обжарити окремо на сухій сковороді.
Фото: www.istockphoto.com
Смажені часникові стрілки - рецепт з яйцями
Дуже відомий і улюблений варіант змажених стрілок з часником, рецепт доповнень яйцями. Страва виходить поживною, білковою, і при цьому швидко готується.
Інгредієнти
• 10 стрілок;
• 1 луківка;
• 3 яйця;
• 3 столові ложки вершкового масла;
• спеції, овочі.
Приготування
1. Стрілки помити і нарізати кусочками до трьох сантиметрів, поставити в духовку з олією.
2. Лук наріжте смужками або дрібними кубиками. Обсмажте всі разом, доки стрілки не стануть м'якими.
3. Збити яйця з силлю та іншими спеціями. Можна зробити всю омлетну масу з додаванням молока. Робіть на ваш смак.
4. У м'які стрілки влити яйця, кілька разів перемішати лопаткою.
5. Обсмажуємо деяку годину і виключаємо. При подачі посипати будь-якою зеленню.
Смажені часникові стрілки - рецепт з помідорами
Варіант літніх страв із змажених стрілок із часнику, до складу яких входять свіжі помідори. Її можна їсти гарячою або як холодну закуску. Пряність червоним перцем регулюйте самостійно.
Інгредієнти
- 1 пучок стріл;
• два помідори;
• 1 невелика цибуліна;
• Червоний перець;
• масло;
• трохи петрушки.
Приготування
1. Обсмажити лук, нарізаний великими півкільцями.
2. Стрілки очищаємо, ділимо на шматочки до десяти сантиметрів, відправляємо до лука та обсмажуємо до м'якості.
3. Додати помідори. Перед цим помийте помідори і наріжте їх дольками.
4. Робимо максимальний вогонь, добре обсмажуємо овочі, солимо, перчимо.
5. При подачі посипати петрушкою.
Смажені часникові стрілки - корейський рецепт з філе
Корейський рецепт змажених стріл із курячим філе. При всьому своєму смаку і апетити страва готується дуже швидко і ідеально підходить для літнього обіду.
Інгредієнти
• 1 куряча грудка;
• 1 великий пучок стріл;
• 30 мл соєвого соусу;
• одна цибуліна;
• спеції, можна використовувати корейську суміш;
• одна столова ложка муки;
• олія для випічки.
Приготування
1. Курку нарізати соломкою. Розмір повинен бути схожим на стрілки.
2. Влийте соєвий соус і відставте на кілька хвилин.
3. Півкільця цибулі обсмажити на сковороді.
4. Додати подрібнені часникові стрілки і обжарити разом.
5. Замариновану курку посипати мукою, перемішати руками і обсмажити на розігрітій олії з іншого боку до рум'яного кольору.
6. Перемістіть курку до стріл із цибулею.
7. Додайте корейську суміш спецій. Або просто посолити і поперчити, можна збризнути трохи уксу.
8. Курку стрілку розігріваємо під кришкою кілька хвилин, виключаємо. Цю страву також можна їсти як у гарячому, так і у холодному вигляді.
Смажені часникові стрілки - рецепт з грибами
Для цього рецепту можна використовувати будь-які гриби, наприклад, звичайні печериці. Якщо використовуються лісові гриби, то перед смаженням із часниковими стрілками їх потрібно відварити близько півгодини у підсоленій воді та злити рідину.
Інгредієнти
• 0,5 кг грибів;
• стріли 0,3 кг;
• 0,1 кг цибулі;
• один сладкий перець;
• олія, спеції.
Приготування
1. Грибі промиваємо. Наріжте гриби соломкою. Викладаємо на сковороду з розпеченою олією. Змажіть до майже готового стану.
2. Як тільки вся волога розчиниться і гриби почнуть підгоріти, кидаємо їм лук.
3. За хвилину часникові стрілки додаємо. Їх нарізають довільно. Але краще, щоб шматочки підходили за розміром грибів.
4. Змажити близько п'яти хвилин.
5. Додати нарізану кубиками паприку.
6. Тепер можна посолити, поперчити і накрити кришкою.
7. Обжарені стрілки доведіть до готовності, перед подачею прикрасьте зеленню.
Фото: www.istockphoto.com
Смажені часникові стрілки - поради та хитрощі
• Стрілки можна змажити не лише влітку. Заморожування переноситься добре. Необхідно звільнити палички від насіння. Розріжте їх, складіть у пакет і поставте у морозилку. Можна проварити три хвилини у киплячій воді, а потім заморозити.
• З них можна приготувати чудовий овочевий соус. Потрібно перетерти в комбайні і використовувати як соус, намазати на бутерброді, подати м'ясо.
• Якщо стрілки спелі, волокнисті та тверді, перед смаженням їх потрібно відварити до готовності. Або додайте в кастрюлю трохи води і тушкуйте до готовності під кришкою.
• Часникові стрілки є відмінним інгредієнтом гострих корейських та китайських салатів. Можна просто обсмажити палички до золотистого кольору, приправити спеціями і додати будь-яку закуску.
Смачного!