Фото: https://www.mojegotowanie.pl
Полуничний лікер – напій, який асоціюється з літом. Це пояснюється чудовим сладким смаком клубниці, що є його основою. Він неймовірно сладкий і вершковий, вартий приготування!
Складові:
- 500 грам клубниць
- сік 1 лимона
- 10 грамів коричневого цукру
- чайна ложка ванільної пасти або 2 палички ванілі
- 400 мл горілки
- 150 мл рідких вершків
Способ приготування:
- Помиту полуницю, що вже очищена від плодоніжок наріжте в глибоку миску.
- Додайте лимонний сік, цукор і ванільну пасту, дуже ретельно перемішайте – отриману кашку можна протерти через дрібне сито, щоб позбутися від насіння полуниці.
- Залити горілкою і вершками, перемішати і розлити в пляшки.
- Випити лікер можна відразу, але краще, якщо він відстоить кілька днів. Перед заливкою його необхідно ретельно струсити, він має природну схильність до розшаровування.
Як подавати
Рекомендуємо з кубиками льоду, листям меліси та лимонною цедрою.
Читай также: Нумо їсти полуницю: 7 переваг для шкіри
Якщо ви вирішили скуштувати чистий клубничний лікер, охладіть його до 10 градусів і пийте з бокалів маленькими глотками. Охолодити напій можна кубиками льоду або замороженими ягодами.
Смачного!