Клафуті з черешнею: покроковий рецепт

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Клафуті – солодка запіканка у стилі французької кухні. Ідеально підходить для літньої вечері або смачного сніданку, чудова страва, аби підкреслити смак сезонних фруктів на повну.

Складові:

черешня - 300 г

  • яйця – 2 шт.
  • молоко - 200 мл
  • мука пшенична - 115 г
  • сахар - 100 г
  • цедра 1 лимона
  • вершкова олія – 1 ст
  • сіль - щипка
  • цукрова пудра

Читай также: Как использовать черешню для похудения

Ще знадобиться:

  • чавунна сковорода (або сковороду з ручкою, що знімається) або жароміцний посуд
  • духовка, розігріта до 180°C (вгору-вниз)

Способ приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте всі інгредієнти з холодильника, щоб під час використання вони були кімнатної температури.
  2. Змішайте яйця з молоком винчиком близько 1 хвилини.
  3. В окрему миску просіяти муку, додати цедру лимона, сіль, цукор і перемішати.
  4. З'єднуємо сухі інгредієнти з вологими та залишаємо на 20 хвилин.
  5. Черешні помити і очистити від кісточки.
  6. Змастіть блюдо маслом і викладіть у нього тісто. Черешню без кісточок викласти на пиріг.
  7. Поставте блюдо в духовку і випікайте пиріг 20-25 хвилин до золотистого кольору.
  8. Готовий клафуті остудіть приблизно 10 хвилин і посипте цукровою пудрою, поки він теплий.

Смачного!