Страва дня: бурек зі шпинатом

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Тісто філо з начинкою зі шпинату та сиру фета — це середземноморський делікатес під назвою бурек.

Складові:

  • оливкова олія – 2 ст.
  • вершкова олія – 2 ст
  • лук - 1 шт
  • шпинат - 400 г
  • сир фета – 100 г
  • тісто філо - 1 пачка
  • мускатний горіх - 2 щипки
  • сіль і перець за смаком
  • сливкова олія - 100 г
  • кунжут - 1 ст

Способ приготування:

  1. Цибулю подрібнити, часник подрібнити. На дно глибокої сковороди налити оливкову олію та обсмажити лук.
  2. Через 3 хвилини додайте шпинат і дочекайтеся його в'янення.
  3. Додаємо чеснок. Обсмажте все, доки рідина не випарується.
  4. Приправити сіллю, перцем та мускатним горіхом. Відставте охолонути.
  5. Розтопити олію. Дістаньте тісто філо з упаковки і накрийте його влажним паперовим рушником, щоб воно не висихало. Покладіть один лист тесту на стільницю і змастіть його розтопленим вершковим маслом. Накладаємо ще один шматок тесту і притискаємо його руками.
  6. Знову змочуємо тісто розтопленим вершковим маслом. По довгій стороні викладіть 1/3 готової шпинатної начинки (приблизно 2-3 столові ложки).
  7. Покришити 1/3 сиру фета для начинки.
  8. Розкачуємо повдоль начинки, формуючи рулет. Готовий рулет викласти на противень, застеляний папером для випічки, і згорнути в спіраль.
  9. Повторюйте операцію, доки не будуть використані всі листи тесту та начинка.
  10. Щедро намазати вершковою олією і посипати кунжутом.

Читай также: Блюдо дня: трубочки из куриного филе, запеченные в драниках

11. Випікайте в духовці 20-25 хвилин або поки верх і краї не стануть золотистими і хрусткими.

Смачного!