Фото: https://zakaz.ua/uk/
Як приготувати смачну та просту паляницю з полуницею на зло всім ворогам, нам розповівши Zakaz.ua .
Інгредієнти
Для тесту:
- 250 г муки;
- 200 г води;
- 100 г йогурту або будь-якого кисломолочного напою;
- 2 ст. цукру;
- 1 ч. л. соди або розпушувача тесту;
- 10 г ванильного цукру;
- олії або вершкового масла.
Полунична начинка:
- 400 г свіжої полуниці;
- 1 ст. л. крохмалю.
Спосіб приготування
- Насипте біля миски муку, цукор, соду та ванільний сахар. Залийте водою та йогуртом, гарно розмішайте всі інгредієнти, щоб не залишилося грудочок.
- Візьміть круглу роз'ємну форму для випікання на 20 см. Устеліть дно пергаментом, змастіть його вершковою олією або олією. У форму залийте половину тесту.
- Помиту полуницю поріжте на 4 частини, обваляйте у крохмалі та викладіть 1\2 приготованої начинки на тісто у форму для випікання. Далі вилийте на неї решту тесту і знову покладіть на нього залишки полуничної начинки.
- Відправляємо паляницю у заздалегідь розігріту піч. Випікати блюдо потрібно 40-50 хвилин при 180°С.
Радимо додатково прикрасити готову паляницю із полуницею свіжими ягодами. Це надасть гарного вигляду та свіжого присмаку вашій страві.
Знаки якісної та корисної клубниці
Щоб обрати справді органічну та натуральну полуницю, необхідно провести п'ять етапів оцінки. Спочатку ззовні: чи не зіпсована, чи не оброблена хімічними речовинами. Далі оцінка аромату полуниці. Якщо можливо – спробуйте ягоду на смак. Як правило, продавці на ринку, які впевнені у своєму товарі, дозволяють це зробити.
Фото: www.istockphoto.com
Свіжість. Полуниця повинна бути свіжою: зірваною не більше ніж 48 годин тому. Якщо довго зберігати ягоду у холодильнику, то вона втратить свій смак, колір та запас витамину С. Краще купувати ягоди з «хвостиками». Така полуниця довше зберігає свіжість і не стікає. «Хвостики» повинні бути зеленими, а не сухими та прив'яленими. Уникайте упаковок з поліетилену без продихів чи дірок. Полуниця має дихати та не впрівати, інакше вона швидко псується.
“Купувати полуницю краще у відкритих контейнерах. Ягоди фасують у декоративні кошики невеликого розміру або пластикові ємності. Так полуницю можна оцінити на вигляд і аромат, чого не можна зробити, якщо ягоди будуть у закритій упаковці. Крім того, в упаковці з'являється конденсат – перша ознака гниття. До того ж, побачити зіпсовані ягоди через непрозоре упакування практично неможливо”, - розповідає Юлія Забарна, керівник тренінгового центру Zakaz.ua. Комплектувальники сервісу володіють навичками визначення якості продуктів харчування та стандартами їх зберігання з урахуванням індивідуальних властивостей.
Розмір . До купівлі клубниці дуже великого розміру треба ставитись з обережністю. Деякі сорти відрізняються великими ягодами, але це не завжди означає, що вона смачна. Гігантські плоди містять багато води, надлишок різних добрив і не мають звичного смаку та аромату. З точки зору корисності, дрібніші плоди більш насичені витаминами, ніж великі.
Колір. Якісна полуниця у спелому вигляді має яскраво-червоне забарвлення. Темні тони — показники перезрілості, насиченості нітратами чи селітрою. Білий чи зелений кінчик – ягода ще не дозріла. Листки навколо повинні бути зеленими та не сухими. Пожухлие листя на «хвостику» свідчить про те, що плоди зібрані кілька діб тому.
Аромат. Після огляду перейдіть до запаху. Полуниця, вирощена без додаткових хімікатів, має природний приємний аромат. Якщо його немає, або він дуже слабкий — клубниці «допомогли» рости хімічні речовини.
Смак . Визначити смак клубниці можна за зовнішнім виглядом, не куштуючи її. Якщо між зеленими листочками, що обрамляють ягоду, то самим плодом є відстань, тоді полуниця буде солодкою. Якщо листочки щільно прилягають до ягоди – смак кислуватий. Маючи можливість спробувати полуницю до покупки на смак - зробіть це. Про кількість нітратів, що зашкалює, сигналізуватиме різкий присмак металу.
Керуючись цими порадами, ви зменшуєте ризик придбати до столу шкідливу або зіпсовану полуницю. Відносіться до вибору поважно та майте частку сумніву, коли ваша рука автоматично потягнеться до найбільшої та яскраво-червоної ягоди на прилавку. Пам'ятайте, часом зовнішність буває оманлива.
Смачного!