Літній завтрак: пухнастий імперський омлет з полуницею

Фото: https://smaker.pl/

Як приготувати омлет? Це нічого складного! Рекомендуємо спробувати рецепт Кайзершмаррна, тобто пухнастого коржа, розірваного на шматочки під час змаження. Це класична страва австрійської кухні, яку можна їсти не тільки на завтрак.

Інгредієнти

для омлету:

  • 1/2 склянки звичайної муки,
  • 1/2 склянки 2% молока,
  • 3 яйця
  • 2 столові ложки білого цукру,
  • невелика щипка солі,
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Інгредієнти для подачі:

  • 30 г полуниці,
  • 1,5 чайної ложки білого цукру
  • додатково кілька клубниць,
  • цукрова пудра.

Способ приготування:

  1. Дістаньте глибоку миску. Всипте туди муку, влийте молоко, змішайте обидва інгредієнти до однорідності. Жовтки вилити в миску, додати цукор і знову все перемішати.

  2. В окремій посудині збийте білки з дрібкою солі. Должна бути жорстка піна. Акуратно введіть її в жовткову суміш і обережно перемішайте ложкою, доки всі інгредієнти не з'єднаються.
  3. Виймаємо сковороду. Розігрійте її і розтопіть на ній олію. Коли на поверхні з'явиться піна, зніміть її (щоб вийшло освітлене вершкове масло). Розмажте олію по всій сковороді і залийте омлетну суміш.
  4. Змажіть на слабкому вогні близько 5 хвилин. Потім за допомогою силіконової лопатки шматок за куском перевертайте тісто для омлету.
  5. Коли всі шматочки перевернути, готуйте ще 2 хвилини. Потім, якщо шматочки омлету ще великі, розділіть їх на ще менші шматочки. Упевніться, що вони добре готові – якщо так, викладіть їх на тарілку.
  6. Посипте омлет цукровою пудрою і прикрасьте кусочками свіжої полуниці. Подавати із заздалегідь приготованим клубничним мусом. М'ята, збиті вершки, інші фрукти, мед, натуральний густий йогурт або ванільний сир також добре підійдуть до омлету «Цезар» з полуницею.

Читай также: Яким має бути сніданок за знаком Зодіаку

Рецепт клубничного мусу

  1. Промийте 30 г полуниці. Позбавтеся від плодоніжок, покладіть ягоди в миску і посипте 1,5 чайною ложкою цукру.
  2. Тщательно розімніть їх вилкою або обережно перемішайте.
  3. Поставте в холодильник (або морозильну камеру), поки готовите омлет. Мус повинен бути добре охолодженим.

Смачного!