Фото: www.istockphoto.com
Традиційно окрошку готують на квасі. Однак, приготовлена за альтернативним рецептом – з використанням кефіру та мінералки як основа – вона виходить не менш смачною.
Складові:
- Варена ковбаса – 100 г
- Картопля - 1-2 шт
- Яйце - 1 шт
- Свіжий огірок - 1 шт
- Редиска - 5-6 шт
- Лук зелений - 3-4 шт
- Вода мінеральна (газована) – 1/2 скл.
- Кефір – 1 скл.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю та яйця відварити, порізати дрібним кубиком.
- Огірок та редис натерти на дрібній тертці, нарізати ковбасу соломкою.
- Все скласти в одну миску.
- Додати дрібно рубану зелену лук і сіль за смаком, перемішати.
- Залити кефіром із мінералкою, перемішати, окрошка готова.
Смачного!