Фото: www.istockphoto.com
Звичайно, простіше простого – купити у найближчому магазині освіжаючий напій або просто випити води. Але хто каже про простоту! Якщо ви хочете освіжитися зі смаком і щоб це було ще витаминно, вихід один – готувати домашній лимонад.
Ми підібрали 5 цікавих рецептів, вибирайте.
Абрикосова фанта
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Абрикоси – 0,5 кг.
- Апельсин - 1/3
- Сахар – 200 грн.
- Лимонна кислота – 1 рік.
- Вода – 3 л.
Читай также: Как приготовить "фанту" по-домашнему (простой рецепт)
Приготування:
Три літрові скляні банки наповнити на одну третину абрикосами без кісточок. У банку додати 1/3 частину апельсина розрізану на дольки. Сюди ж 200 гр цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Банку залити кип'ятком та дати настоятися протягом доби. За бажання ви можете закрити такий компот на зиму – для цього банку потрібно буде відправити на стерилізацію, потім закатати.
Мохіто з аґрусу
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Аґрус - 350 г
- Сахар - 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
- М'ята – 4 гілочки
Читай также: Рецепт классического Мохито, каким знали его еще на Кубе
Приготування:
У підготовлену чисту банку покладіть вимытий аґрус, м'яту, лимон, порізаний на три вагомі скибки, лимонну кислоту. Залийте кропивом під шийку і оставте на 20 хвилин. Потім злить кип'яток, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і кип'ятіть 1 хвилину. У банку висипте сахар, залийте кип'ятком, закатайте і ставте перевернуте на кришку ємність під одеяло на 1 день. Інгредієнти вказані із розрахунку на 3-літрову банку.
Ягідний крюшон (без алкоголю)
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Будь-які заморожені ягоди – 300 г
- Яблуко - 200 г
- Лимон – 1 шт.
- Газована вода – 1,5 л
- Сахар - 200-250 г
- Кубики льоду - за бажанням
Приготування:
Лимон та яблука наріжте дольками, ягоди розморозьте. Засипте все цукром, перемішайте. Влийте несладку газовану воду. Витримайте напій 1-1,5 години у холодильнику. За бажанням додайте в крюшон кубики льоду.
Ківі-лимонад
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Ківі – 6 шт.
- Сахар - 1 склянка
- Сік лимонний - 3/4 склянки
- Газована вода – 1,5 л.
- М'ята – за смаком.
Читай также: О чем нужно помнить, выбирая киви
Приготування:
Приготуйте пюре із ківі. З'єднайте лимонний сік із сахаром, додайте ківі, перемішайте. Розведіть газованою водою.
Лимонад (простий рецепт)
Складові:
- Великий лимон – 3 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Сахар – 4-5 ст.
- Вода – 700 мл
- Газована вода – 350 мл
Приготування:
З лимонів та апельсина тонко зрізаємо цедру, видавлюємо сік, кладемо все у кастрюльку. Додаємо 3 ст. цукру, заливаємо 700 мл кропу. Охолоджуємо та ставимо в холодильник на 4-5 годин. Проціджуємо через велике сито, додаємо цукор, що залишився, розмішуємо. Розводимо газованою водою і подаємо.
Читай также: ТОП-5 напитков для крепкого иммунитета
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як з'явився лимонад , а також ділилися й іншими смачними рецептами домашнього лимонаду.
Смачного!