Топ 10 продуктів, які ідеально об'єднуються в нашому раціоні

Фото надане рекламодавцем

Професійні дієтологи впевнені – немає безкорисних чи шкідливих продуктів харчування, просто люди їх не вміють правильно вживати. Існують деякі секрети комбінування тих чи інших інгредієнтів, які можуть посилювати користь одне одного. Про них піде мова далі.

Чому важливо поєднувати продукти харчування правильно?

Людський організм витрачає багато енергії та сил на перетравлення їжі, яку ми споживаємо. Тому важливо комбінувати продукти так, щоб отримувати від них максимальну користь. Це допоможе організму швидше перетравлювати їжу, а отже – працювати ефективніше. Це те саме, що грати в онлайн казино України без досвіду та певних знань: чим більше гравець вивчить потрібну інформацію, тим легше йому буде виграти.

Після їжі часто падає працездатність та з'являється бажання спати. Річ у тому, що людському організму потрібна різна кількість годин та ферментів, щоб обробити та засвоїти ту чи іншу їжу. Якщо до організму потрапляє багато несумісних інгредієнтів, вони не можуть перетравитися та повністю засвоюватись. Звідси виникає тяжкість та дискомфорт. Якщо ж харчуватися здорово та ретельно підбирати раціоні, то після їжі ви відчуватимете ситість, легкість та заряд енергії.

Фото надане рекламодавцем

Як поєднувати продукти, щоб отримувати від них максимальну користь?

Ось кілька порад дієтологів, які зроблять ваш раціон максимально корисним та збалансованим:

  1. Яйця + помідори та лук. У яйцях є велика кількість витамину Е, а помідори та лук багаті на селен, який позитивно впливає на нашу полову систему та краще засвоюється в поєднанні з витамином Е.

  2. Яйця + брокколі та шпинат. Вітамін Д, яким багаті курячі яйця, дуже корисний жінкам, що страждають від ПМС. Найкраще цей витамин засвоюється з кальцієм, яким багаті брокколі та шпинат.

  3. Сочевиця+сладкий болгарський перець. Сочевиця багата на залізо, яке краще засвоюється з витамином С, що є в болгарському перці.

  4. Помідори + оливкова олія. Таке поєднання продуктів запобігає утворенню злоякісних опухолей і здійснює омолоджуючий ефект на шкіру людини.

  5. Шпинат+авокадо. Шпинат є джерелом лютеїну та витамину А, які позитивно впливають на зір, а в авокадо міститься безліч жирів, які допомагають ці речовини розщепити.

  6. Куряче м'ясо+морква. Морква багата на витамин А, який зміцнює імунітет, але без цинку, що є у курячому м'ясі, цей витамин не засвоюється.

  7. Сало + зелений лук – це природний антибіотик. Він надійно захищає організм від вірусів та різних простудних захворювань.

  8. Свинина+ брюссельська капуста – це чудовий антиоксидант, який захищає організм від злоякісних утворень.

  9. Говядина + червоне вино, адже саме цей напій містить значну кількість поліфенолів, які блокують всмоктування шкідливого холестерину з м'яса.

  10. Лосось + червоне вино є чудовим антидепресантом. Антиоксиданти, що містяться в червоному вині разом із жирними кислотами омега-3, які є в лососі, допоможуть миттєво подолати депресію.

Дотримуватися головних правил поєднання продуктів обов'язково, адже, без нього навіть найсвіжіші та найкорисніші продукти не принесуть організму користі.

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK