Страва дня: рататуй на галеті

Фото: www.istockphoto.com

Історія рататуя дуже цікава та неоднозначна. Як і рецептів – безліч! Є навіть такий цікавий, у якому поєднуються дві найвідоміші французькі страви – рататуй та галета.

Рататуй на галеті - мабуть, французька відповідь італійській піцці, смачна і дуже сокова!

Складові:

Для галету:

  • Мука пшенична - 100 г
  • Мука житня - 100 г
  • Вода гаряча – 80 мл
  • Олія - 50 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Баклажан – 1 шт. (Середній)
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт. (Великий)
  • Сир Пармезан – 0,5 ст.
  • Зелень – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Спеції - за смаком та бажанням

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготуємо галету. Викладіть усі інгредієнти. У мисці змішайте обидва види муки, додайте сіль, розпушувач. У центрі зробіть лунку і влийте гарячу воду та олію. Замісити тісто. Залишіть його під рушником.
  2. А тепер приступіть до приготування начинки. Усі овочі наріжте тонкими кільцями приблизно по 4 мм.
  3. Потім обмастіть баклажан та кабачок по черзі на сухій сковороді без олії. Дайте їм охолонути.
  4. Тісто розкотіть на листі білого пергаменту. Змастіть центр галетного тесту томатною пастою, трохи посоліть, якщо паста прісна, і посипте орегано.
  5. Овочі розкладіть по колу, чергуючи один з одним: баклажан, кабачок, колічко помідора. Злегка посоліть.
  6. Закрийте тісто як для галети, загинаючи краї нагору, на начинку.
  7. Посипте рататуй тертим пармезаном. Якщо використовується інший сир, то посипайте їм перед готовністю.
  8. Випікайте рататуй на галеті за 180 градусів близько 30 хвилин.

Фото: www.istockphoto.com

Смачного!

Читай также: Рецепт на ужин: киш с помидорами черри

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як готується класичний французький рататуй та ділилися відео-рецептом приготування галеті з пастернаком.

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK