Фото: https://istockphoto.com
Коли хочеться чогось ситного, смачного, домашнього, приготуйте хачапурі по-аджарськи. І хай вас не лякає, що доведеться довго возитися з тестом: вимішувати, чекати, поки підійде, розкочувати. Є спосіб, як приготувати його, минаючи цю ділянку роботи.
Нам допоможе упаковка листкового тесту!
Тісто для класичного хачапурі – дріжджове. Проте з листкового тесту за смаком – анітрохи не гірше. У духовці такі хачапурі проводять довше за годину, ніж звичайні, але у того, хто готує, звичайно, займає менше години та сил.
Інгредієнти для 6-ти хачапурі:
- Листкове тісто - 1 кг
- Сир сулугуні - 900 г
- Яйця – 6 шт.
- Вершкове масло - 150 г.
Способ приготування:
Шаг 1 – підготовка тесту
Тісто з вечора до ранку переведіть з морозильної камери в холодильник, дайте йому рівномірно розморозитися.
Стіл злегка присипте мукою. Тісто трохи розкотіть, поділіть на 6 рівних частин. Шкірку розкотіть в тонкий прямокутник приблизно 40х45см. Кути обріжте, закруглюючи сторони.
Перекладіть заготовку на аркуш.
Крок 2 – сир
По довгих сторонах прямокутника розкладіть по 50 г сиру. Сторони загорніть рулетом назустріч один одному. Щоб з бортів не витік сир, можна під ними змастити яйцем. Сформуйте човен. Кінці між собою скріпіть яйцем. Дно човника наколіть вилкою.
Випікайте в розігрітій до 230-250 градусів духовці 10 хвилин до легкої рум'яності.
Крок 3 – серединка
Потім дістаньте хачапурі із духовки. У середину хачапурі покладіть 50-60гр. сиру. У центр акуратно помістіть сире яйце. Поверніть хачапурі до духовки. Випікайте ще 5-7 хвилин. Білок яйця повинен загустіти, а жовток залишитися рідким.
Крок 4 - олія
Дістаньте хачапурі з духовки, змастіть боки вершковою олією, покладіть шматочок вершкового масла на яйце і дайте олії розтанути.
Готове хачапурі перекладіть на блюдо, подавайте до гарячого столу.
Читай также: Рецепт восхительного лобио от грузинской мамы
Смачного!
А коли захочете скуштувати хачапурі по-аджарськи за класичним рецептом, скористайтесь ось цим.