Рецепт ледачіх хачапурі по-аджарськи (з листкового тесту)

Фото: https://istockphoto.com

Коли хочеться чогось ситного, смачного, домашнього, приготуйте хачапурі по-аджарськи. І хай вас не лякає, що доведеться довго возитися з тестом: вимішувати, чекати, поки підійде, розкочувати. Є спосіб, як приготувати його, минаючи цю ділянку роботи.

Нам допоможе упаковка листкового тесту!

Тісто для класичного хачапурі – дріжджове. Проте з листкового тесту за смаком – анітрохи не гірше. У духовці такі хачапурі проводять довше за годину, ніж звичайні, але у того, хто готує, звичайно, займає менше години та сил.

Інгредієнти для 6-ти хачапурі:

  • Листкове тісто - 1 кг
  • Сир сулугуні - 900 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Вершкове масло - 150 г.

Способ приготування:

Шаг 1 – підготовка тесту

Тісто з вечора до ранку переведіть з морозильної камери в холодильник, дайте йому рівномірно розморозитися.

Стіл злегка присипте мукою. Тісто трохи розкотіть, поділіть на 6 рівних частин. Шкірку розкотіть в тонкий прямокутник приблизно 40х45см. Кути обріжте, закруглюючи сторони.

Перекладіть заготовку на аркуш.

Крок 2 – сир

По довгих сторонах прямокутника розкладіть по 50 г сиру. Сторони загорніть рулетом назустріч один одному. Щоб з бортів не витік сир, можна під ними змастити яйцем. Сформуйте човен. Кінці між собою скріпіть яйцем. Дно човника наколіть вилкою.

Випікайте в розігрітій до 230-250 градусів духовці 10 хвилин до легкої рум'яності.

Крок 3 – серединка

Потім дістаньте хачапурі із духовки. У середину хачапурі покладіть 50-60гр. сиру. У центр акуратно помістіть сире яйце. Поверніть хачапурі до духовки. Випікайте ще 5-7 хвилин. Білок яйця повинен загустіти, а жовток залишитися рідким.

Крок 4 - олія

Дістаньте хачапурі з духовки, змастіть боки вершковою олією, покладіть шматочок вершкового масла на яйце і дайте олії розтанути.

Готове хачапурі перекладіть на блюдо, подавайте до гарячого столу.

Читай также: Рецепт восхительного лобио от грузинской мамы

Смачного!

А коли захочете скуштувати хачапурі по-аджарськи за класичним рецептом, скористайтесь ось цим.

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK