5 гадань на млинцях для незаміжних, що розкажуть про майбутнє

На Масляну наші предки гадали на млинцях впродовж усього масляного тижня, за винятком неділі.

Найбільш правдивими вважалися обряди ворожіння, які припадали на суботу. Адже, згідно з традиціями, субота масляного тижня називається "посиденьки зовиці". У цей день невістка запрошувала подруг до себе в гості, тут то дівчата-красуні і проводили свої обряди. Дівчата, які були самотні, як правило, ворожили на можливість майбутнього весілля і характеристики майбутнього чоловіка. А ось заміжні - ворожили на щастя, достаток і здоров'я в наступному році.

Як гадати на млинцях

  1. Уважно стежте за тим, яким вийшов перший млинець, який ви спекли в масляний тиждень. Якщо він легко перекинувся, то ви вийдете заміж вже в цьому році.
  2. Якщо перший млинець, як у відомому всім прислів'ї, "вийшов грудкою", то сидіти вам у діках ще 3 роки.
  3. Рівні краї першого млинця говорять про те, що союз буде щасливим. Якщо краї рвані - слід краще придивитися до обранця. Може, він вам не пара.
  4. Скільки дірочок у першого млинця, стільки діток у вас буде. 
  5. Подбайте про те, щоб на суботньому столі були млинці з різними начинками, і зверніть увагу на те, який млинець дістанеться вам останнім.
  • з сиром - ваш чоловік стане чудовим господарем і батьком;
  • з маслом - чоловік буде уважним і ласкавим;
  • з ікрою - підете за багатого і працьовитого;
  • з варенням - обранець буде душею компанії;
  • зі сметаною - будете жити з м'яким і нерішучим хлопцем;
  • без начинки - вийдете заміж за нудного, але спокійного чоловіка.

Скільки млинців залишилося на столі після вечері, стільки ще років вам належить чекати свого судженого. Отже, готуйте смачні млинці і розраховуйте їх кількість відповідно до гостей та ваших намірів щодо шлюбу.