Фото: www.istockphoto.com
Кабачки - овоч, яким ми насолоджуємося, як тільки він з'являється у продаж: з кабачків можна приготувати багато смачних страв, до того ж він корисний. У ньому міститься багато калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза, вітамінів.
Однак далеко не всім кабачок буде корисним!
Кому і в яких випадках не слід вживати кабачки
1. Людям з виразкою та гастритом, особливо у період загострення.
2. При проблемах із жовчним міхуром або печінкою.
3. Протипоказаннями до вживання кабачків є ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Оскільки солі калію, які містяться в кабачках, можуть відкладатися в почках і формувати каміння.
4. При вагітності кабачок не можна їсти жінкам з підвищеною секрецією шлункового соку і явищами почкової недостатності.
Кабачки під час приготування вбирають багато олії, що може призвести до нетравлення і навіть відрування, якщо олія поганої якості.
Читай также: Кабачкові маффіни з беконом: покроковий рецепт
Хочете мінімізувати вміст олії в страві з кабачків, запечіть кабачки у духовці , приготуйте запіканку або фрікадельки у кабачковому суфлі.