ТОП-5 рецептів зі сливами від Foodandmood.com.ua

Фото: www.istockphoto.com

У розпал сливового сезону ділимося добіркою смачних рецептів страв, у яких злива – важливий інгредієнт.

Манна фруктова запіканка

Вам потрібні такі інгредієнти: 400 г сиру жирністю 7-9%, 100 г манної крупи плюс ще для форми, 1 велика міра стигла груша, 4-6 слив, 100 г цукрової пудри, 3 яйця, 50 мл топленого молока, сік 1 лимона, 1 ст. л апельсинової цедри, 1 ст. л. Меду, 20 г вершкового масла плюс для форми, сіль.

Фото: www.istockphoto.com

Сир протріть через сито. Збийте до однорідності яйця із цукром та сіллю. Додайте молоко, манку та сир. Добре збийте і заберіть у холодильник на 1 год.

Грушу розріжте на 4 частини та видаліть серцевину. Наріжте скибочками. Зливу розріжте по підлогах, видаліть кісточку. Розріжте на 4 частини. Фрукти обсмажте з вершковим маслом на сильному вогні, потряхуючи сковороду, 2 хв.

Зменшити вогонь до середнього. Додайте лимонний сік, мед та цедру апельсина. Перемішайте і готуйте, трусячи сковороду, ще 3 хв.

Жароміцну роз'ємну форму діаметром 20 см змастіть вершковим маслом і присипте дно манкою. Викладіть половину сирної маси. Покладіть підготовлені фрукти, відкинувши їх на сито. Сироп збережіть. Закрийте їх сирною масою, що залишилася. Випікайте при 180 ° С, 40-45 хв. Вимкніть духовку і, трохи відкривши дверцята, дайте запіканці охолонути 10-15 хв. Дістаньте форму, запіканку остудіть до кімнатної температури, звільніть від форми. Подавайте, полив сиропом зі сковороди.

Качині ніжки зі сливами

Вам знадобляться: 4 качині стегенця по 250 г кожен, 6 великих слив, сік 3 апельсинів, 3 ч. л. суміші "П'ять спецій", 1 ч. л. сушених пластівців чилі, 4 ст. л. соєвого соусу, 3 ст. л. рідкий мед.

Фото: www.istockphoto.com

Розігрійте духовку до 180 °C. У формі для запікання змішайте апельсиновий сік, спеції, пластівці чилі, соєвий соус та мед. Розріжте сливи навпіл, видаліть кісточки. Покладіть у форму із соусом і поставте в духовку на 15 хв. Через 15 хвилин. вийміть лоток із духовки.

Читай также: Сливи в беконі: рецепт дивовижної закуски

Вмочіть качині ніжки в соус з усіх боків, покладіть у форму і поверніть форму в духовку. Запікайте 45-55 хв., Качка має бути повністю готова, а сливи стати м'якими. Під час приготування кілька разів змащуйте ніжки соусом за допомогою пензлика. Дістаньте форму з духовки, прикрийте фольгою та залиште на 10 хв. Подавайте ніжки з картопляним пюре, полив соусом і прикрасивши печеними сливами.

Сливовий мармелад

Нам знадобиться 5 кг стиглих, очищених від кісточок, слив. Засипте їх на ніч цукром (2-2,5 кг).

Фото: www.istockphoto.com

Вранці майбутній мармелад викладіть на лист і залийте двома склянками води, змішаною зі склянкою оцту. Для надання майбутньому мармеладу пряного смаку можна додати дрібку меленої гвоздики.

Найважливіший етап – запікання. Вогонь підтримуйте в духовці неодмінно повільним, інакше ласощі можуть пригоріти. Деко періодично струшуйте. Готовність домашнього мармеладу визначають на вигляд сливової «запіканки». Якщо сік став густим, плоди скривилися, - вимикайте духовку, діставайте десерт і закупорюйте його в банки під пергаментний папір замість кришок.

Зберігають на зиму такий натуральний мармелад із печених слив у прохолодному місці.

Галета зі сливами

Потрібно буде взяти 100 мл окропу, 100 мл рослинної олії (без запаху), 200 г борошна пшеничного цільнозернового, 100 г борошна пшеничного, 1,5 ч. л. Розпушувача, сливи свіжої – за смаком, коричневий цукор, крохмаль.

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Слива в кулинарии: 4 новых рецепта к вашему столу

Для тіста беремо окроп + рослинне масло, змішуємо і просіюємо два види борошна, змішаної з розпушувачем. Все добре вимішуємо, тісто має вийде м'яке, еластичне (борошно може піти трохи більше).

Даємо тесту трохи відпочити, ділимо його на дві частини (можна спекти одну велику) і розкочуємо коржики (-у), серединку посипаємо коричневим цукром і трохи крохмалем, викладаємо сливу порізану пластинками і зверху посипаємо коричневим цукром, робимо защипи, змащуємо також коричневий цукор. Випікаємо при 180 градусах до зарум'янювання. Даємо повністю охолонути.

Кнедлики зі сливами

Візьміть 500 г жирного сиру, 16-20 дрібних слив, 100 г шоколаду, 2 яйця, 150-170 г борошна, сіль, цукор. Для сиропу знадобиться: 100 г коричневого цукру, 2 апельсина, 1 паличка кориці, 3 бутони гвоздики, 1 зірочка бадяна.

Фото: www.istockphoto.com

Наперед приготуйте сироп. Зніміть з вимитих щіткою апельсинів цедру смужками, вичавте з м'якоті сік. Влийте сік у сотейник, додайте цедру, цукор і всі прянощі. Доведіть суміш до кипіння та варіть, помішуючи, на мінімальному вогні 10-12 хв. Зніміть із вогню, остудіть і процідіть, після чого поставте в холодильник. Сир протріть крізь сито або збийте блендером до гладкості. Додайте|добавляйте| збиті виделкою яйця і сіль|соль|, змішайте блендером або міксером до однорідності. Всипте борошно і замісіть м'яке еластичне тісто, загорніть у плівку і дайте полежати 20-30 хв. Скачайте з тіста рівномірно товсту ковбаску і розділіть на 16–20 однакових частин. Це можна зробити увечері. З кожної сливи через невеликий надріз вийміть кісточку, покладіть на неї шматочок шоколаду. Розминайте кожен шматочок тіста руками в корж такого розміру, щоб загорнути в нього сливу.

Читай также: Сливовый пудинг из "Алисы в стране чудес"

Ретельно защипніть і розгладьте шов. У великій каструлі закип'ятіть воду, додайте|добавляйте| по 1 ч. л. цукру та солі; опустіть кнедлики окропу, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хв. Вийміть готові кнедліки шумівкою, даючи стекти воді. Викладіть у тарілки та полийте сиропом.

Смачного!

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK