Фото: https://istockphoto.com
Цей борщ – візитна картка литовської кухні, шкірна пані готує його рятуючи сім'ю у спекотні дні.
У нас, звичайно ж, є всіма кохана окрошка , але чому б не урізноманітнити своє меню і не познайомитися з кухнею іншої країни. Ми знайшли рецепт Литовського холодного борщу та пропонуємо приготувати цю страву і вам. Напевно, ви вже скучили за холодними першими стравами?
Складові:
- 500 мл кефіру зниженої жирності
- 100 грн. відвареної буряки
- 2 яйця зварених круто
- 2 свіжі огірки
- 100 грн. зеленої цибулі
- нарізані кріп та петрушка
- Сіль за смаком
- Декілька відварених картоплін у мундирі.
Способ приготування:
Читай також: Оладки з кабачків
- Буряк натерти на велику тертку.
- Огірки нарізати дрібно, або, як і буряк, також натерти на велику тертку.
- Дрібно нарізати зелений лук та петрушку з кропом.
- Скласти інгредієнти у кастрюлю, залити кефіром, додати до смаку сіль.
- Розлити холодний борщ по порційним тарілкам, викласти у шкірну тарілку по половинці вареного яйця.
Фото: https://istockphoto.com
Читай также: Руслан Сеничкин поделился рецептом холодного супа на кефире
До речі, у Литві прийнято подавати такий борщ із відвареним картоплею, але його не кладуть у сам борщ, а їдять уприкуску.
Смачного!