Клафуті, морозиво, суп та суфле: що приготувати з черешнею

Фото: www.istockphoto.com

Черешню можна не лише їсти просто так. Черешня – відмінний інгредієнт для різних смачних страв. Які саме можна приготувати з цією ягодою, зараз підкажемо!

Клафуті з черешнею

Фото: www.istockphoto.com

Візьміть 500 грам черешні, 3 яйця, 160 мл молока, 160 грам хлібного м'якуша, 80 грам меленого мигдалю, 80 грам розтопленого вершкового масла, 100 грам цукру.

Читай також: У чому користь та небезпека черешні

Замочіть хлібний м'якуш у молоці. У блендері змішайте м'якуш, мигдаль, жовтки, цукор і вершкове масло. Добре збийте білки та акуратно додайте їх до інших інгредієнтів. Розігрійте духовку до 180 градусів. У кожну форму викладіть по 4 черешні, залийте 2-3 столовими ложками тіста і зверху викладіть ще 2-3 ягоди. Випікайте 20 хвилин|мінути|.

Морозиво із черешні

Фото: www.istockphoto.com

Підготуйте 500 г черешні, 100 г цукру, 100 мл вершків, натуральний йогурт, для підливи 100 г черешні і столову ложку цукру.

Черешню вимийте, видаліть кісточки. Перекладіть у склянку блендера і збийте разом із цукровим піском, вершками та йогуртом. Перекладіть у мороженицю. Якщо у вас немає морозива, перекладіть у ємність і заберіть у морозильник на 4 години. Приготуйте підливу. Черешню вимийте, видаліть кісточки. Обсмажте із цукровим піском на сильному вогні на сковороді. Потім відкиньте ягоди, а сік зберіть та випарюйте протягом 5 хвилин. Коли він загусне, знову додайте черешню, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть і приберіть у холодильник.

Десертний суп із черешні та апельсинів

Фото: www.istockphoto.com

Візьміть 2 апельсини, 450 г черешні, корицю за смаком, 100 г цукру, 300 мл білого вина, півтори чайної ложки крохмалю, 300 мл шампанського, 2 столові ложки вишневої настойки, листя м'яти для прикраси.

Читай також:Готуємо з полуницею: добірка смачних рецептів

Зріжте цедру з апельсинів і наріжте тонкою соломкою. Очистіть плоди від шкірки та перетинок. Наріжте апельсини часточками. Видаліть кісточки із черешень. Перемішайте цитрусові та ягоди. Помішуючи, доведіть до кипіння в каструлі 175 мл води з корицею та цукром. Варіть, поки|доки| цукор не розчиниться. Влийте вино і покладіть цедру. Розведіть крохмаль у 2 столових ложках води. Зніміть каструлю з вогню та влийте крохмаль. Знову поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Остудіть. Приготуйте в блендері пюре із третини суміші апельсинів та черешні. Перелийте пюре в каструлю і додайте суміш, що залишилася. Поставте у холодильник. Перед подачею влийте у фруктовий суп шампанське та вишневу настойку, перемішайте. Прикрасьте листя м'яти.

Сирне суфле з черешнею

Фото: www.istockphoto.com

Вам знадобиться 250 г жирного сиру, 3 яйця, 2 столові ложки сметани, 3 столові ложки манної крупи, 5 столових ложок цукру, жменю черешні без кісточок.

Змішайте сир зі сметаною, цукром, манною крупою, жовтками яєць, збийте блендером до однорідності. Білки збийте до стійких піків та акуратно введіть у загальну масу. Додати черешню. Форму для випікання змастіть вершковим маслом та присипте манкою. Влийте масу у форму та випікайте протягом години при температурі 150 градусів. Остудіть, розріжте суфле і подавайте з|із| соусом або сметаною.

Смачного!

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK