На каву до Львова: що чекає гостей Lviv Coffee Festival

Розвиток гастро-індустрії в Україні спонукає організаторів фестивалей робити витончені та спеціалізовані свята для поціновувачів, намагаючись відтворити щось особливе у кожному регіоні нашої країни. Однак коли ми говоримо про каву, то запитання зайві. Адже де як не у Львові смакувати каву з десертами? Цього року у визнаній кавовій столиці України з 22 до 25 вересня проходитиме ювілейний Lviv Coffee Festival, який об’єднає найкращих баріста, виробників солодощів, авторські заклади та прихильників запашного напою та кавової культури. Food&Mood поспілкувався с організаторами вже традиційного львівського свята та дізнався, що чекає на львів’ян та гостей міста цього тижня.

Про львівське свято та основну мету

Фестиваль кави у Львові проходить вже 10 років, і він став одним із іміджевих свят нашого міста. Коли все починалося, то, звичайно, були певні сумніви - ми переживали за сприйняття людей.  Але виправдалися наші найкращі сподівання, і фестиваль пройшов успішно. Звичайно, були певні недоопрацювання, які ми виправляли і вдосконалювали, щоб фестиваль з кожним роком ставав кращим .

Однак ми не ставимо собі за мету відтворити типове львівське свято та колорит Галичини.  Для цього є інші фестивалі та події. Ми намагаємося зробити фестиваль комфортним та цікавим для усіх його учасників: кав’ярень, кондитерських, виробників кавового обладнання та супутніх товарів, баріста, професіоналів кавової індустрії.  

Про традиції та велосипедний рух

Цього разу ми, як і в минулому році,  заваримо каву у 20-літровій джезві і хочемо, щоб це стало традицією відкриття Lviv Coffee Festival.  Також, до кави, ми будемо пригощати відвідувачів фестивалю Львівським тортом, спеченим за особливою рецептурою.

Три роки тому ми подумали, що потрібно додати фестивалю трішки динаміки, організувати цікаву активність, яка залучила б нову аудиторію. Саме в той час у Львові активно почав розвиватися велосипедний рух: активно збільшувалися кількість велосипедистів і  укладалися велосипедні доріжки. Тож ми вирішили поєднати велосипед і каву – так і виникла Веломиля фестивалю!

Про зміну локацій та розвиток міста

Насправді, акценту на зміні площадок ми не робили. Протягом 8 років, починаючи із 2008, фестиваль проходив на площі Ринок. Однак місто розвивається, так само і площа. Вона почала обростати новими закладами, і, відповідно, літніми майданчиками. Тож місця стає все менше і менше. Фестиваль теж розвивається , удосконалюються старі формати, запроваджуються нові.  Тож ми почали шукати  локацію, яка б задовольняла наші вимоги як організаторів, і так само була зручною для львів’ян та гостей міста – відвідувачів фестивалю. Тож минулого року фестиваль проходив у Палаці Мистецтв, а цього року 10 ювілейний фестиваль відбувається на головній фулиці міста – проспекті Свободи! До того ж, абсолютно всі заходи Lviv Coffee Festival є безкоштовними для відвідувачів.

Про кавову столицю України та плани на майбутнє

В планах на майбутнє переїзду в інше місто точно немає, радше будемо розвивати європейський напрямок.  Lviv Coffee Festival був одним з перших фестивалів, який почали проводити у Львові,  і це не випадково, адже Львів має давню кавову традицію  Ми прагнемо й далі утверджувати роль міста як кавової столиці України. І прагнемо все більше розвиватися і стати найбільшим фестивалем кавової індустрії Європи. Тим паче, Lviv Coffee Festival є членом SCAE – Європейської асоціації спеціалізації кави.

Гід фестивалем від Food&Mood

Кавовий тур. Кожного року львів’яни та гості міста, разом з Королем та Королевою свята обирають найкращу кав’ярню міста серед закладів-учасників. Поки що 5-разовим переможцем туру ставав відомий в Україні «Світ кави». Зараз за найкращий заклад серед 10 учасників можна проголосувати у режимі онлайн за цим ПОСИЛАННЯМ

Kulchytsky Coffee Cup. 23 та 24 вересня вже вдруге проходитиме чемпіонат серед вітчизняних баріста, на якому оберуть найкращого у категорїях: альтернативний каптестинг – тест на визначення найкращої кави -  та помол кави.

Кавовий ярмарок. Усі охочі зможуть не тільки посмакувати найсмачніші напої та солодощі, але й придбати щось для себе або у подарунок. Окрім виробників, більшість закладів зазвичай відтворюють міні-версії своїх кав’ярень під відкритим небом.

КаваExpo. Навчитись правильно заварювати каву та обирати найкращі зерна можна буде на майстер-класах та презентаціях саме тут. Цього року будуть представлені як українські бренди, так і міжнародні компанії. Докладніше на сайті

Перший міський день еклерів. Що як не ніжний еклер пасуватиме до запашної кави? Однак як вибрати один? Або може краще спробувати всі? 24 та 25 вересня такий шанс випаде кожному, адже тендітні солодощі у Львові презентують не тільки відомі кондитерські, але й місцеві господині та кулінари.

Головна сцена фестивалю перед Львівською оперою. Увечері на музичній сцені можна буде як послухати джаз-бенди, так і потанцювати. А вдень на головній сцені проходитимуть майстер-класи щодо створення малюнку на каві та правильному приготуванню кави в домашніх умовах.

Кавова велоМиля. 24 вересня в 11.00 розпочнеться традиційний велопарад, який триватиме близько 1.5 години. Велосипедисти проїдуться маршрутом від Музейної площі, де знаходиться Львівська свічкова мануфактура, до проспекту Свободи.

Сторінка події у Facebook

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK