Гастрономические фестивали в Украине в декабре 2018

Більшість смачних подій грудня присвячені святкуванню Нового року та Різдва. Тож на кожному гастрономічному фестивалі, майстер-класі чи ярмарці можна придбати оригінальні їстівні подарунки.

Які смачні івенти грудня варто відвідати в Києві

Різдвяний Кураж Базар 

"Різдво майже тут" - кажуть організатори базару. І запрошують обирати подарунки і новорічний декор, пити глінтвейн, спілкуватися з Добрим та Поганим Сантами і загадувати бажання.

Також пригощатимуть салатом олів'є, яблуками в карамелі та іншими різдвяно-новорічними стравами. Прямо з базару можна буде відправити святкові листівки у будь-яке місто світу. Чудовий настрій створюватимуть музикою та улюбленими фільмами.

Як що ж захочете зробити добру справу, то на Різдвяному Кураж Базарі саме збиратимуть подарунки для важкохворих дітей, які проводять свята у відділенях лікерень: Інституті раку, Інституті нейрохірургії та Інституті сердечно-судинної хірургії.
Коли: 8-9 грудня з 11:00 до 20:00

Де: 19 павільйон ВДНХ, Київ.

Ціна: 100 грн (30 з них - на благодійність). Для дітей до 12 років, людей з інвалідністю, іменинників, пенсіонерів, вагітних, ветеранів АТО вхід вільний.


Фестиваль "Цитрусове королівство" на Співочому полі

Кому треба підняти святковий настрій - тому на фестиваль до апельсинових замків. На фестивалі можна побачити масштабні інсталяції казкових замків Гарі Потера, Рапунцель, графа Дракули, Аладіна, Робін Гуда та інших. Для будівництва 10 замків використали 120 тонн справжніх апельсинів та лимонів.

Читай также: Декоративная елочка - из одного апельсина (видео мастер-класс)

У програмі: експозиції Цитрусова ялинка та цитрусові у кризі, вхідні лимонні арки. Працюватимуть: резиденція цитрусового Санти, новорічна пошта побажань та сувенірні крамнички, панорамний кінотеатр та інші активності. Проводитимуть майстер-класи, пригощатимуть вуличною їжею, кататимуть на собачих упряжках, можна спускатися з гори на 50 метрових snowtubing трассах.

Коли: з 21.12.2018 по 7.01.2019. Початок - о 10.00.

Де: Київ, вул. Лаврська, 33.

Вхід для дорослих -100 грн, для дітей - 75 грн, для дітей до 7 років та учасників бойових дій вхід безкоштовний.

Майстер-клас з кофейного живопису в арт-студії "Ліхтарик"

Випити ароматної кави, і разом з тим створити дивовижні картини із кави, какао та кориці. Творче заняття наповнить день смаком та красою.

Оригінальний живопис вирізняється монохромністю кольору та унікальними ефектами. Майстер-клас проводиться і для дорослих і для дітей від 10 років. Картина розміром 20*30 см буде вашим ароматним шедевром.

Коли: 1, 8, 15, 22, 29 грудня о 15:00 год.

Де: Київ, ул. Бастионная 5А, офис 1;

Ціна: 150 грн.

Фестиваль турецьких кебабів у ресторані PASHA

Читай также: Турецкое кюнефе: рецепт десерта от шеф-повара турецкого ресторана

Це можливість скуштувати м'ясні кебаби, аутентичних рецептів яких в кулінарній книзі Турції є понад 50! Щосереди шеф-кухар PASHA готуватиме нову страву: Pashaкебаб, СимітСарма, Баклажан кебаб, Бейтикебаб та інші. Вечерю почнуть з незвичайного метрового кебабу.

Коли: 5, 12, 19, 26 на 18:00

Де: вул. Шота Руставелі, 16А, Київ.

Ярмарок святкових подарунків "Чобіток Святого Миколая"

Традиційний зимовий ярмарок різдвяних та новорічних подарунків «Чобіток Святого Миколая» відбудеться в Українському домі.

Участь у ярмарку візьмуть майстри з різних куточків України. Можна буде придбати новорічні презенти: ароматичні свічки, Різдвяне печиво, hand made прикраси, дерев’яні іграшки для ялинки, оригінальні зимові композиції, святкові солодощі, багато інших невід’ємних елементів новорічного декору та інтер’єру, гастрономії.

Читай также: Новогодние подарки от украинских крафтеров. Часть 3

На ярмарку проводитимуть майстер-класи декоративно-прикладного мистецтва, буде проходити книжкова виставка: різдвяні казки для дітей, розмальовки від Чудотворця Миколая, кращі твори літератури, нові видання відомих авторів.

Коли: 14-16 грудня з 11:00 до 19:00.

Де: вул Хрещатик, 2, Український дім, Київ.

Вхід вільний.

Найбільший маркет подарунків Києва від Всі.Свої

В одному місці зможете підготувати приємні сюрпризи близьким та друзям на будь-яке з зимових свят – Миколая, Різдво та Новий рік. А, може, й на всі разом! Адже на вас чекають цілих 5 поверхів чудових речей від найкращих українських виробників посуду, текстилю і декору для дому, одягу, прикрас, білизни, книг та дитячих іграшок, косметики та парфумів, аксесуарів для чоловіків і жінок, смачних подарунків.

Українські делікатеси та святкові смаколики чекають на гурманів.

Коли: 15-16 грудня, 22-25 грудня та 29-30 грудня 2018 з 10:00 до 20:00 год.

Де: вул.Десятинна, 12, Київ.

Вхід вільний.

Вегетаріанський маркет у дворику

Усіх охочих запрошують на ярмарок вегетаріанських продуктів перед різдвяно-новорічними святами.
На маркеті пропонуватимуть українські вегетаріанські, веганські та натуральні продукти до різдвяного столу.
У програмі також:

- знайомство з українськими вег-виробниками і дегустації;
- кулінарні майстер-класи з приготування святкових страв;
- лекції та воркшопи, які полегшать життя вегетаріанців та веганів у 2019;
- традиційно багато їжі.

Коли: 15 грудня 2018 з 13:00 по 19:00.

Де: Бехтерєвський провулок, 6 (внутрішній дворик), Київ.

Вхід - вільний.

Подорожуємо Україною у грудні у пошуках смаколиків

У Дніпрі відвідайте Ярмарок делікатесів та подарунків

Найкращі продукти до святкового столу від українських виробників та гарні подарунки від майстрів хенд-мейд зберуть в одному місці напередодні свят. Понад 50 учасників: фермерські господарства та майстри представлять свої продукти до святкового столу та вироби для подарунків. Дегустації, смачний фуд-корт і атмосфера Різдвяної казки.

Коли: 15-16 грудня з 11:00 до 18:00 год.

Де: м.Дніпро, Музей українського живопису, Троїцька площа, 5А.

Вхід вільний.

Фестиваль вуличної їжі "Просто Їжак" на Черкащині

У рамках фестиваля Святого Миколая в Чигирині проведуть фестиваль вуличної їжі "Просто ЇЖАк". Жоден гість не залишиться голодним завдяки учасникам фестивалю вуличної їжі! Просто під час свята найкращі кулінари швидкої їжі готуватимуть смаколики для гостей.

Цьогоріч на гостину до Миколая вперше з’їдуться найкращі фудкорти з усієї країни. Участь у гастрофесті візьмуть всі, хто готовий запропонувати якісний продукт, гідний сервіс та креативний підхід. І все це – у форматі вуличного харчування.

Читай также: Подільська кухня: куди їхати за найсмачнішим салом і хріном?

Торік фестиваль увійшов до ТОП-5 найцікавіших зимових фестивалів України, встановив рекорд на найбільшу кількість подарунків дітям. А ще його називають "Лапландією в Україні". Саме тому учасникам фестивалю вуличної їжі 2018 потрібно буде нагодувати понад 30 тисяч голодних гостей за два дні.

Коли: 15-16 грудня 2018 з 11:00 до 18:00 год.

Де: м. Чигирин, Черкаська область, площа біля історичної Резиденції Богдана Хмельницького.

Вхід вільний.

Фестиваль пряників на Закарпатті

Оригінальний, смачний та корисний "Закарпатський фестиваль пряників" вдруге проведуть в Ужгороді. Фестиваль збере десятки виробників на ярмарок та представлення своєї майстерності. Під час фестивалю ласуни дегустують різні види пряників; беруть участь у майстер-класах та змагаються у декоруванні кондитерських виробів; створюють пряникове місто. Як зазначають організатори, цього року фестиваль також матиме благодійну мету – допомогти зібрати кошти дорого вартісні ліки для чудової людини і люблячої мами Крістіни Яремчук.

Читай также: Имбирные пряники на Новый год: простой рецепт

Всіх охочих закликають взяти участь у «розбудові» святкового пряничного містечка – спекти пряничний будиночок.

Коли: 14-16 грудня 2018,

Де: культурний центр "Совине гніздо", Ужгород.

Вхід вільний.

Kremen Food Fest

Фестиваль крафтових виробників та внутрішнього туризму у Кременчузі.

Крафтові смаколики представлять більше 50 учасників-кращі пекарі, кондитери, шоколатьє, сировари, винороби, броварі, ремісники та туристичні садиби з Кременчуччини та з різних куточків України. На дегустаціях гостинно вітатимуть кожного. На майтер-класах навчать ліпити вареники, робити food-ілюстрації та розписувати різдвяні пряники. Продаватимуть смачні подарунки до свят.

Читай также: Как красиво запаковать подарки

Коли: 8- 9 грудня 2018 з 10.00 до 18.00.

Де: м.Кременчук, вул. Соборна,21, ТРК "Галактика"

Вхід вільний.

Додайте смаку першому місяцю зими!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK