Як приготувати плов, щоб він не став кашею

Стандартна пропорція для плову - це рівні частини рису, м'яса і моркви. Кількість лука може варіюватися, але становити не менше 1-2 головок, стільки ж і часника. Особливого значення має сам процес приготуваня, адже так легко все зіпсувати та перетворити плов на кашу.

Правило перше - спочатку готується зирвак.

Зирвак - це обсмажені на маслі м'ясо і овочі зі спеціями і бульйоном. Це вже на них зверху засипається рис. 

Для його приготування вам треба розігрити казан і вилити в нього масло. Воно повинно добре прогрітися, щоб в подальшому інгредієнти могли швидко підрум'янитися.

Далі обсмажується цибуля або м'ясо. Якщо ви готуєте плов з великою кількістю цибулі, можна спочатку обсмажити м'ясо. Викладайте його в казан поступово, щоб не збити температуру, і не перевертайте відразу - інакше воно може почати виділяти сік. Лук потрібно обсмажити до золотисто-коричневого стану, щоб готовий бульйон надав колір рису.

Читай также: Рецепт сезона: запеченный Шах-плов

Коли м'ясо і цибулю ви вже обсмажили, закладається морква. Вона смажиться кілька хвилин до розм'якшення.

Потім всі інгредієнти заливаються гарячою водою. Вона повинна покривати м'ясо на 1-2 см. Слідом кладеться часник, стручок червоного перцю, спеції та інші інгредієнти. Все солиться за смаком (або додається трохи більше солі, ніж ви любите: рис її вбере) і готується на помірному вогні не менше 40 хвилин до розм'якшення м'яса.

Правило друге - шуба з рису

Після того як зірвак приготується, закладається рис. Робити це краще шумівкою, щоб розподілити рис рівномірно. Зверху його можна присмачити парою пучок зіри - для аромату.

Після закладки рису казан відразу закривається кришкою і вміст тушкується близько 30 хвилин на мінімальному вогні, а потім ще близько 10 хвилин доходить без вогню.

Правило третє - часник і перець зникають

З готового плову виймають часник і перець. Перець вже виконав свою місію, поділився смаком і ароматом, а часник готується стати прикрасою на тарілці. 

Якщо для приготування використовувалися великі шматки м'яса, то дістають і їх, нарізають і викладають зверху на перемішаний плов. Якщо використовувалися невеликі шматочки, можна перемішати плов разом з ними.

Читай также: Японский плов от Екатерины Кухар и Александра Стоянова

Плов традиційно подається на великій тарілці, а зверху прикрашається головкою часнику.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK