Як скоротити калорійність раціону влітку

Фото: www.istockphoto.com

У літню спеку організму особливо важко справлятися із зайвими калоріями, адже потрібна енергія для підтримки температури тіла та позбавлення його від зайвої вологи. А літні спокуси – морозиво, фрукти, напої, попкорн у кінотеатрі не залишають жодного шансу скоротити раціон. Ці поради допоможуть змінити ситуацію.

Замініть вершкове морозиво

Після спеки відмовитися від холодного десерту неймовірно важко. Але знизити калорійність ласощі можна легко! Заморожуйте натуральні підсолоджені йогурти зі шматочками ягід та фруктів або маси на основі мигдального молока з ягодами. Добре зарекомендували себе банани – якщо їх перемолоти блендером із грецьким йогуртом та прянощами, вийде дуже смачно!

Відмовтеся від виробів із тіста

Хліб та здобу замініть ще одним джерелом вуглеводів – гарнірами, круп'яними та овочевими. Тут ви можете заощадити до 300 калорій. А щоб не відчувати гострих нападів голоду, підживіть організм «літнім» білком – грибами чи листям салату. Заодно додайте корисної клітковини, вітаміну Д та антиоксидантів.

Фото: www.istockphoto.com

Побудуйте правильне меню

Іноді здається, що ваше меню дуже корисне. Наприклад, що поганого в ролах та суші? Рис, риба та овочі. Але завдяки соусам, вершковому сиру та солі калорійність суші зашкалює, та й воду в організмі затримує непогано. Те саме стосується гамбургерів, набагато корисніше приготований бутерброд. А замість суші приготуйте рис, салат та рибу.

Виберіть нормальні напої

Оптимально вгамувати спрагу звичайною чистою водою без газу або натуральним лимонадом з льодом. Покупні лимонади містять підсолоджувачі та хімічні добавки, які навпаки провокують спрагу та дратують шлунок. Натуральний лимонад забезпечить організм величезною дозою вітаміну С, який допоможе позбавитися зайвих кілограмів. Соки також мають бути натуральними і в невеликій кількості – вони низькокалорійні та задовольнять ваше бажання солодкого.

Фото: www.istockphoto.com

Відмовтеся від коктейлів

Літні коктейлі, які пропонуються на кожному кутку для вгамування спраги, додають до загальної вашої добової калорійності майже половину зайвих калорій. Вчіться готувати безалкогольні та алкогольні напої самостійно на основі м'яти, ягід, кокосового молока та чистого алкоголю. Розбавляючи льодом. Такі коктейлі можуть "важити" до 200 калорій.

Фото: www.istockphoto.com

Мінімізуйте жирні закуски

За переглядом фільму легко захопитися такими закусками як сухарики, чіпси або попкорн. Та й зернові батончики – не найкращий варіант перекушування, тому що містять багато зайвого цукру. До речі, попкорн вважає цілком здоровим та необхідним доповненням раціону – повітряна кукурудза врятує від розвитку серцевих захворювань, діабету, онкології та ожиріння. Тільки приготуйте її вдома самостійно – без застосування олії.

Читай также: Какие супы едят в разных странах в летнюю жару

Замість чіпсів вживайте сушені ягоди та фрукти, приготовані самостійно здорові снеки, нарізані овочі з низькокалорійним соусом.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK