Як правильно пити чай: 10 китайських заборон

Пити чай - справжнє мистецтво. Весь процес - від заварки до подачі - має свої негласні правила, від дотримання яких залежить смак, настрій і користь цього напою.

Щодня в світі випивається 3 мільярди чашок чаю. Але мабуть, найкраще розбираються в чаї в Китаї. Чай в Китаї - невід'ємна частина культурних традицій країни. Ось 10 китайських чайних заборон - як не слід пити чай, адже від цього залежить здоров'я людини.

1. Не пийте чай на порожній шлунок

Міцний чай негативно позначається на роботі таких органів, як шлунок і селезінка, і пити його на голодний шлунок категорично заборонено. Особливо тим, хто має проблеми з органами шлунково-кишкового тракту.

2. Не пийте занадто гарячий чай

Гарячий чай обпікає горло, потім стравохід і шлунок. І якщо короткочасні зміни не дуже помітні, то постійне вживання занадто гарячого чаю може змінити слизову цих органів, що призведе до порушень і больових відчуттів. Температура чаю не повинна перевищувати 56 градусів.

3. Не пийте холодний чай

Читай также: Як випити чай по-англійськи: 3 правила

Холодний чай також має негативний накопичувальний ефект. Від постійного вживання холодного чаю виникає скупчення мокротиння, але пов'язати це з чаєм при встановленні діагнозу не спадає нікому в голову.

4. Не пийте занадто міцний чай

Чай - джерело кофеїну і таніну, які у великій кількості провокують головні болі, безсоння і прискорене серцебиття.

5. Чи не заварюйте чай занадто довго

При тривалому заварюванні поліфеноли й ефірні масла, що містяться в чаї, починають окислюватися, що позначається на смаку, кольорі і ароматі напою, а також знижує його поживну цінність і знищує вітаміни.

6. Не заварюйте чай багаторазово

Перша заварка листя - це 50 відсотків усіх корисних речовин, друга - 30, третя - всього 10, а решта заварки не несе абсолютно ніякої користі. Це не стосується пакетованого чаю, який можна заварювати лише раз.

7. Не пийте чай перед їжею

Чай сприяє розрідженню слини, підвищується апетит, але при цьому смак їжі втрачає свою яскравість - їжа здається прісною. Оптимально - випивати чай за півгодини до основного прийому їжі.

8. Не пийте чай відразу після їжі

Будь-яка рідина після їжі знижує концентрацію шлункового соку, що сповільнює травлення і порушує його. Таке ж правило як і перед їжею - пийте чай через півгодини після неї.

9. Не запивайте чаєм ліки

Чай містить дубильні речовини, які при розщепленні перетворюються в танін. Ліки з таніном гірше засвоюються і дають осад.

10. Не пийте вчорашній чай

Читай также: Полезные лимоны? Как чай "убивает" витамин С

Заварений чай після доби стояння не містить ніяких вітамінів, а також може містити бактерії. Максимум, де можна використовувати вчорашній чай - це при полосканні зубів для зміцнення емалі і промивання очей при запаленнях.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK