Домашні косметичні процедури на базі картоплі

Фото: www.istockphoto.com

Картопля має унікальні властивості живити і розгладжувати шкіру.

Маска с вареної картоплі

Відварена картопля підживить втомлений колір обличчя. Алергічна, роздратована і чутлива шкіра найбільше виграє від домашньої косметики з цього овоча. Завдяки вмісту крохмалю картопля розгладить і зволожить шкіру, забезпечить її пружність і заспокоїть роздратування.

Рецепт поживної маски з вареної картоплі та вершків: одну картоплину зварити в несолоній воді. Розімніть теплою і додайте столову ложку вершків 36 відсотків. Змішати. Нанесіть пасту на обличчя, змийте через 15 хвилин.

Крохмальна ванна, що заспокоює

Крохмаль заспокоїть, розгладить і усуне свербіж шкіри. Це відбувається завдяки крохмалю. Крохмаль можна використовувати замість лосьйону для ванни. Не містить жодних штучних речовин.

Заспокійлива крохмальна ванна: змішайте дві столові ложки картопляного борошна з 1/4 склянки холодної води. Закип’ятіть півлітра води і влийте у воду з борошном. Готуйте деякий час на середньому вогні. Готовий відвар висипте у ванну і додайте трохи води. Приймати ванну 10 хвилин. Висушіть шкіру, але не тріть її. Крохмаль зменшить почервоніння і подразнення.

Сира картопля від темних кіл під очима

Скибочка картоплі усуне темні кола під очима. Вона злегка підтягне шкіру, простимулює циркуляцію лімфи. Покладіть тонкий шматочок сирої картоплі в морозилку на 5 хвилин, потім покладіть на повіки на 2-3 хвилини. Якщо стане дуже холодно, спочатку покладіть на повіки шматок марлі, а потім шматочок картоплі.

Картопляний тонік

Картопляний сік має сильну дію проти зморшок. Умивайте ним обличчя вранці і ввечері, масажуючи місця, де з’явилися зморшки.

Рецепт картопляного тоніка: картоплю (краще салатну, з невеликою кількістю крохмалю) натерти на дрібній тертці, віджати сік. Додайте дрібку свіжовичавленого лимонного соку. Змішати. Змочіть ватний диск і протріть обличчя, уникаючи очей.

Фото: www.istockphoto.com

Картопляні очистки для сивого волосся

Вони живлять колір волосся. Завдяки інгредієнтам, що містяться в картоплі, таким як фосфор, калій і вітаміни: А, В, РР, волосся стає гладким і блискучим. Використовуйте воду після кип’ятіння картоплі як кондиціонер і рідину, яка затемнює сивину. Використовуйте воду для приготування тільки після того, як картопля звариться без солі.

Читай также: Типы красоты разных знаков Зодиака. Как заботиться о своей внешности.

Ополіскування сивого волосся: почистіть кілька картоплин. Проваріть самі картопляні очистки близько 30 хвилин. Відставте охолонути. Охолодженою сумішшю промийте волосся після миття. Використовуйте регулярно протягом місяця, принаймні двічі на тиждень.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK