Чому рукола гірчить і 3 способи позбутися цієї гіркоти

Фото: www.istockphoto.com   

Рукола - дуже корисна зелень. В Італії без цієї трави не уявляють собі національної кухні, руколу навіть називають за це "італійським кульбабою".

Смак руколи особливий, він має невелику кислинку, трохи пряний і гострий. Комусь на смак ця трава нагадує горіх, іншим же — перець чи гірчицю.

Чому рукола гірчить

Те, що рукола гірчить - це не виняток із правил, а її особливість. Але іноді гіркота відчувається надмірно. Справа в тому, що є різні сорти руколи, які мають різні відтінки смаку. Деякі сорти мають більш виражений перцевий чи гірчичний, а деякі – горіховий смак.

Друга причина, через яку рукола може гірчити - неправильне її вирощування. Рукола любить прохолоду. І буває, що вирощують її в спеці і в таких несприятливих умовах рослина не набирає зеленої маси, а сидить в одній порі. Проходить кілька тижнів, рослина старіє, але не зростає. якщо додати до цього поганий полив, така рослина приречена гірчити.

Як позбутися гіркоти в руколі

Читай также: Что происходит с организмом, когда мы едим рукколу

Перший метод. Перед використанням залийте руколу підсоленою водою. Через півгодини злийте цю воду та промийте листя під чистою, проточною водою. Обов'язково просушіть руколу паперовими рушниками.

Другий спосіб. Також прибрати гіркоту допоможе окріп. Обшпарьте листя гарячою водою і відразу ж промийте під холодною, проточною.

Третій спосіб. А якщо ви вирощує руколу самостійно, то цей лайфхак саме для вас. Якщо, що росте листя накрити чимось темним, що не пропускає сонячне світло, через 1-2 дні листя стане блідо-зеленим, втратить всю гіркоту, але збережуть усі корисні мікроелементи та вітаміни.

Фото: www.istockphoto.com   

І порада наостанок - знайте, що гіршим є велике листя руколи, зверніть увагу при покупці на її розмір, маленькі, молоденькі листочки не будуть гірчити - їх і намагайтеся вибирати

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK