Як перестати наїдатися, коли ввечері немає світла

Сьогодні більшість українців половину вечорів за тиждень змушені проводити без світла. Це не лише незручно у тому сенсі, що не вдається зробити заплановані справи. Зіткнувшись із вимушеним неробством - люди шукають заняття, що не вимагають світла. Без звичних розваг, таких як можливість дивитися серіали, грати безкоштовно в азартні ігри - знаходять нові джерела ендорфінів. Найчастіше в темряві ними стає шкідлива їжа, алкоголь.

Плануйте заняття на темний час доби

Очевидно, на початку вечори без світла українці використовували, щоб відіспатися, інших приємних занять. Однак, коли відключення тривають не перший місяць, відбуваються дуже часто - постійно спати не варіант.

Щоб не перетворювати кожен другий вечір на свято обʼїдання - плануйте заздалегідь, чим займетеся до увімкнення світла. Існує багато приємних, корисних занять, які потребують мінімального освітлення.

Свічки, діодні стрічки, USB-світильники - дозволять побачити достатньо, щоб зайняти порожній час.

Чи в будинку багато нечитаних книг? Саме час виправити. Перетворіть вечори без світла на читацький клуб.

Бракувало часу на домашні справи? Навіть пари свічок достатньо, щоб перейматися розбиранням шафи зі старим одягом. Щоб зайнятися більш серйозним прибиранням - краще придбати світлодіодну лампу. Існують досить потужні моделі, щоб висвітлити невелику кімнату, необхідний кут. Вибирайте лампи з живленням від USB – такі підключаються до пауербанку.

Знайдіть заспокійливі заняття, не пов'язані з їжею

Часто люди компенсують тістечками, фастфудом тривожний стан. Звичайно, поїсти смачненького - гарний варіант, якщо необхідно терміново заспокоїтися. Однак, не варто перетворювати подібне на звичку.

Щоб не доводилося компенсувати тривожність – намагайтеся максимально знизити її рівень. Причину тривожності, якщо це війна, ви не приберете. Але здатні зробити реакцію менш гострою.

  1. Встановіть у житті чіткий зрозумілий режим. Повторювані дії заспокоюють психіку, роблять життя передбачуваним. Введіть щоденні ритуали, які не дуже залежать від наявності світла.

  2. Займіться регулярними фізичними вправами. Подібне навантаження допомагає тілу переробляти гормони стресу.

  3. Почніть займатися заспокійливими практиками. Медитація, дихальні вправи, навіть прослуховування спокійної музики допомагають психіці повернутися в норму.

  4. Якщо не справляєтеся – сходіть до психотерапевта. У зверненні до фахівця немає нічого ганебного. Отримана допомога допоможе вам успішно триматися далі.

Позбудьтеся шкідливої їжі в будинку

Зрештою, найпростіший спосіб не їсти фастфуд – не тримати його в будинку. Щоб сходити до найближчого магазину, кафе - необхідно одягнутися, спуститися, вийти на холод... Набагато простіше, якщо у смартфоні є програма служби доставки, у домашньому барі - алкоголь. Заберіть із життя те, що спрощує дотримання шкідливих звичок.

Також відключення світла – гарна можливість почати готувати здорову їжу. Довгі вечори при свічках можна присвятити вивченню нових рецептів. Дієтологи рекомендують звернути увагу на:

  1. Салати, інші страви зі свіжих або консервованих овочів. Подібні страви швидко готуються, інгредієнти можуть зберігати свіжість навіть без холодильника.

  2. Цільно-зерновий хліб. Бутерброди з ним стануть корисним виходом, коли хочеться булочку, піцу, бургер.

  3. Запечене м'ясо, риба. Приготовлені в подібному форматі містять менше жирів. Одночасно страва здатна досить довго зберігатися без холодильника.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK