Вівсяне печиво від Валентини Хамайко

Вівсяне печиво від Валентини Хамайко

Кондитер, ведуча програми «Сніданок. Вихідний» та рубрики «Солодка неділя» (1+1) розповіла про найскладніші і найулюбленіші рецепти.

- Я часто вигадую рецепти, перероблюю – бо мені щось не смакує, здається занадто солодким або ще щось… У мене немає набору з п’яти супів чи з трьох основних страв, які я постійно повторюю на кухні. Часто це просто політ фантазії. Бо діти, наприклад, сказали: «Хочу торт, але не дуже солодкий». От і фантазуй, мамо.

Читай также: На кухні з дітьми: правила виховання від Валентини Хамайко

Найскладніше – то, на мою думку, хліб і круасани. Рідко вдається спекти смачний, ідеальний хліб з першого разу. Тут потрібно навчитися відчувати тісто. Саме відчувати, а це приходить лише з досвідом. Як колись казав один мій знайомий пекар: поки не спалиш мішок борошна - не навчишся пекти. Я з хлібом дуже довго «гралася», експериментувала, багато згодовувала пташечкам, тому що мені не подобався результат. А круасани – то взагалі безліч нюансів: температура, пора року, качалка, якою ти розкачуєш, поверхня, на якій ти це робиш, масло, духовка і навіть лист, на якому ти випікаєш.

Зараз я працюю над книгою моїх рецептів «Солодка неділя», аби кожен бажаючий зміг приборкати секрети готування різних смаколиків. Там будуть зібрані всі мої найулюбленіші та найцікавіші знахідки.

Поки ж раджу рецепт вівсяного печива. Воно довго зберігається, а приготування не займає багато часу.

Вівсяне печиво з горіхами

  • Борошно – 1 склянка
  • Вівсяні пластівці – 2,5 склянки
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Масло – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 80 г

Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати соду. Порізати масло на кубики, додати до борошна. Туди ж – яйце, цукор, сметану і все збити міксером. Подрібнити горіхи та додати до тіста. Все добре змішати, сформувати печиво. Випікати при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.