Топ 10 продуктів, які ідеально поєднуються в нашому раціоні

Фото надане рекламодавцем

Професійні дієтологи впевнені – немає безкорисних чи шкідливих продуктів харчування, просто люди їх не вміють правильно вживати. Існують деякі секрети комбінування тих чи інших інгредієнтів, які можуть посилювати користь одне одного. Про них піде мова далі.

Чому важливо поєднувати продукти харчування правильно?

Людський організм витрачає багато енергії та сил на перетравлення їжі, яку ми споживаємо. Тому, важливо комбінувати продукти так, щоб отримувати від них максимальну користь. Це допоможе організму швидше перетравлювати їжу, а значить – працювати ефективніше. Це те саме, що грати в онлайн казино України без досвіду та певних знань: чим більше гравець вивчить необхідної інформації, тим легше йому буде виграти. 

Після їжі часто падає працездатність та з’являється бажання спати. Річ у тому, що людському організму потрібна різна кількість часу та ферментів, щоб обробити та засвоїти ту чи іншу їжу. Якщо до організму потрапляє багато несумісних інгредієнтів, вони не можуть перетравитися та повністю засвоїтись. Звідси виникає важкість та дискомфорт. Якщо ж харчуватися здорово та ретельно підбирати раціоні, то після їжі ви будете відчувати ситість, легкість та заряд енергії. 

Фото надане рекламодавцем

Як поєднувати продукти, щоб отримувати від них максимальну користь?

Ось кілька порад дієтологів, які зроблять ваш раціон максимально корисним та збалансованим:

  1. Яйця + помідори та цибуля. В яйцях є велика кількість вітаміну Е, а помідори та цибуля багаті на селен, який позитивно впливає на нашу статеву систему та краще засвоюється у поєднанні з вітаміном Е.

  2. Яйця + брокколі і шпинат. Вітамін Д, яким багаті курячі яйця, дуже корисний жінкам, що страждають від ПМС. Найкраще цей вітамін засвоюється з кальцієм, яким багаті брокколі і шпинат.

  3. Сочевиця + солодкий болгарський перець. Сочевиця багата залізом, яке краще засвоюється з вітаміном С, що є в болгарському перці.

  4. Помідори + оливкова олія. Таке поєднання продуктів запобігає утворенню злоякісних пухлин і здійснює омолоджуючий ефект на шкіру людини.

  5. Шпинат + авокадо. Шпинат є джерелом лютеїну та вітаміну А, які позитивно впливають на зір, а в авокадо міститься велика кількість жирів, які допомагають ці речовини розщепити.

  6. Куряче м'ясо + морква. Морква багата на вітамін А, який зміцнює імунітет, але без цинку, що є у курячому м’ясі, цей вітамін не засвоюється.

  7. Сало + зелена цибуля – це природний антибіотик. Він надійно захищає організм від вірусів та різних простудних захворювань.

  8. Свинина+ брюссельська капуста – це чудовий антиоксидант, який захищає організм від злоякісних утворень.

  9. Яловичина + червоне вино, адже саме цей напій містить значну кількість поліфенолів, які блокують всмоктування шкідливого холестерину з м'яса.

  10. Лосось + червоне вино є чудовим антидепресантом. Антиоксиданти, що містяться в червоному вині разом з жирними кислотами омега-3, які є в лососі допоможуть миттєво подолати депресію.

Дотримуватись головних правил поєднання продуктів обов’язково, адже, без нього навіть найсвіжіші та найбільш корисні продукти не принесуть організму користі. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK